Újabb támogatási formával bővül a családvédelmi program

2021. január 1-jétől újabb támogatási formával bővül a családvédelmi program. Ezúttal a gyermekes családoknak kedvez a kormány, de ez a támogatási forma akár egyedülállók számára is elérhető. Hogy mit is lehet csinálni ebből a támogatásból? Felújítani! Igen, végre nemcsak lakásvásárlási, hanem immár lakás felújítási támogatás is igénybe vehető. Ráadásul akár 3 millió forint is igényelhető és igen széles körben felhasználható, akár szuper minőségű, tartós és persze esztétikus párkányra is!


Hogy kik és milyen feltételekkel igényelhetik ezt az állami támogatást?
A 3 millió forintos támogatást azok a családok vehetik igénybe, akik legalább egy, 25. életévét még be nem töltött gyermeket nevelnek. Jó hír, hogy már a 12. hetes vagy annál idősebb magzat is számít, így azok, akik most várják első gyermeküket is igényelhetik a támogatást. Akkor sem kell aggódnia, ha egyedülálló szülő, hiszen a házaspárok és élettársak mellett egy szülős családok és különélők, de akár elváltak is élhetnek a lehetőséggel. A különélő szülők esetében az a fél jogosult a támogatásra, aki neveli a gyermeket. Lakhatás szempontjából a lényeg, hogy az igénylők a felújítandó ingatlanban lakjanak legalább 1 éve, kivéve akkor, ha a gyermek 1 évnél fiatalabb. Természetesen, mint szinte minden támogatásnál itt is fontos, hogy legalább 1 éves, maximum 30 napra megszakított folyamatos tb-jogviszonnyal rendelkezzen az igénylő. M inden típusú belföldi vagy külföldi munkaviszony, így a vállalkozói is számít. Szóval a lehetőségek igen tágak.
parkanyos_parkanyvezeto


Mennyi is az annyi?
Természetesen ez az első kérdés, ami felmerül, jogosan persze. A támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3.000.000 Ft lehet. A támogatás utólagos finanszírozás formájában igényelhető, tehát tudnia kell, hogy a felújítás önfinanszírozásos elvégzése után, amennyiben 6 millió forintot akár anyagdíjra, akár vállalkozói munkadíjra – melyek 50-50%-ban elszámolhatók - költött, akkor ennek felét visszaigényelheti. Fontos kiemelni, hogy minden gyermekes család csupán egyszer élhet a támogatással. Természetesen nem feltétlen kell kimaxolni az összeget, ha kisebb felújítást végezne, akkor kisebb összeget is igényelhet, de ne feledje a számlával igazolt költség maximum felét finanszírozza a pályázat.


Válogasson kedvére munkáinkból!
Hogy mire is vehető igénybe pontosan a támogatás?
Elsőként természetesen a párkányt kell kiemelnünk! Azt mindenki tudja, hogy ez szükséges, de csak kevesen tudják azt, hogy az esztétikum mellett sokkal, de sokkal több funkciója van egy minőségi ablakpárkánynak. Elsődleges funkciójuk a védelem. A párkányok sokat segítenek abban, hogy a függőleges falazatra az eső ne hasson károsan, hiszen ha a csapadék, ha nem tud rendesen elfolyni, akkor a falban szívódik fel. Ezt ugye Ön sem szeretné? Ne aggódjon, mi segítünk megtalálni az Ön számára a legmegfelelőbb kőpárkányt. Természetesen teljes kínálatunkból válogathat, bármelyik párkányunk elszámolható költségként a lakásfelújítási támogatáson belül.

Emellett persze a felújítási lehetőségek tárháza végtelen, akár energetikai korszerűsítésre vagy a fürdőszoba, illetve a konyha, vagy az önálló otthon felújítására, de akár a beépített bútor, gép költségére is felhasználhatja a támogatást.

Böngésszen oldalunkon, vagy akár vegye fel velünk a kapcsolatot, szakképzett munkatársaink szívesen segítenek Önnek, hogy a legmegfelelőbb párkányt választhassa.

Weboldalunkon párkánytervezőt is talál, amely szintén segítségére lehet a tervezésben! Ne habozzon, kezdjen neki akár még ma!


MEGNÉZEM A PÁRKÁNY TERVEZŐT!


A Párkányos csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy vegye fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Párkányos Csapata