Melyik anyagú kőpárkányt válassza?

Az eredeti kőből készült párkányok igazi színfoltjai az Ön ingatlanának. A Párkányos Webáruházból jelenleg három fajta anyagú kőpárkányt tud rendelni. Az alábbiakban összefoglaltuk azokat a legfontosabb információkat egy-egy párkányról, melyek a segítségére lesznek a döntés meghozatalában. Természetszerűleg az anyagok mintája kövenként változik, így a tulajdonságok mellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy a kiválasztott párkány illeszkedik-e az épület egészéhez.

Az általunk forgalmazott párkányok mindegyike minden törvényi és minőségi elvárásnak megfelel. Minden esetben törekszünk arra, hogy kifogástalan állapotú alapanyagokból dolgozzuk az esetleges későbbi problémák elkerülése végett. Természetesen az általunk készített párkányokra garanciát is vállalunk!
Párkányok anyaga
1.
Gránit
A gránit a egyik leggyakoribb mélységi magmás kőzet. Neve a latin granum = szemcse szóból származik. A gránitból készült párkányok igazán fényűző megjelenést kölcsönöznek az ablakoknak. Fontos tulajdonsága, hogy teljesen vízálló és az évek alatt a kiváló ellenállóképességének köszönhetően sem igényel különleges ápolást vagy bánásmódot. A mindennapi használat során a rákerülő friss szennyeződéseket könnyedén el lehet távolítani a felületről. Az egyik leginkább közkedvelt párkány alapanyag. Színe és szerkezete igen sokszínű, így biztosan talál Önnek megfelelőt a gránit párkány kínálatunk között.
2.
Márvány
A márvány a mészkőhöz hasonlóan üledékes kőzet. A márvány szerkezetét tekintve erősebb a mészkőnél, hiszen a természetben hő és a magas statikai nyomás hatására kristályosodik ki szemszerkezetű kőzetté. A márvány a mészkőhöz hasonlóan zsír és sav érzékeny, így kerülendő az ilyen vegyszerek vagy anyagok használata. Fontos tudni, hogy vízszívó képessége magas a márványnak, így kiemelten fontos az impregnálás és beépítéskor a megfelelő, alacsony vízfelvevő képességű ragasztó használata.
3.
Mészkő
A mészkő üledékes kőzet, a keletkezés körülményeitől függően változhat a szerkezete. Igazi különlegessége, hogy igazán meleg színei vannak, így teljes mértékben hangulatos mediterrán életérzést kölcsönöz. A mészkő is természetes anyag, azonban szilárdsága jóval gyengébb, mint a gránité. A mészkő a struktúrájából adódóan sokkal érzékenyebb a külső behatásokra és anyagban található mész miatt zsír és sav érzékeny is. Míg a gránitból készült párkányok nem igényelnek rendszeres törődést, addig a mészkő párkányok impregnálására és rendszeres tisztítására ügyelni kell.
Segédletek a párkányokhoz
További segítségre van szüksége? Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!
A Párkányos csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy vegye fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Párkányos Csapata