Hogyan adja meg egyszerűen a kőpárkányok méretét?

Amikor kőpárkányok beépítését tervezi nagyon fontos, hogy körültekintően járon a párkányok méretének megállapításakor, hiszen ennek megfelelően kerül legyártásra az ablakpárkány. A nem megfelelő méretű párkányok nem látják el a feladatukat, vagyis nem vezetik el a vizet és nem is esztétikusat. Ha követi az alábbi néhány utasítást biztos lehet benne, hogy a párkányok méretét helyesen fogja tudni megadni.

A párkányok méretvételéhez egy általános mérőszalagra lesz szüksége, valamint töltse le oldalunkról a pdf formátumban elérhető Párkány Méretvételi Lapot. Ez a kis nyomtatható segédlet óriási támogatást nyújt Önnek abban, hogy pontosan tudja lemérni a párkányokat. A lapon kis segítségeket is talál, hogy biztosra menjen a méret megállapítása kapcsán, valamint használatával könnyedén megrendelhetőek a párkányok az oldalon található kőpárkány szerkesztő segítségével. Ha elakadna, bátran kattintson az oldal alján található online ügyfélszolgálat menüpontra és bátran kérdezzen szakértő munkatársainktól.

Párkányfogadó
1.
Mérje le a párkányfogadó hosszúságát
Mérje le a beépíteni kívánt párkány teljes hosszúságát, majd jegyezze fel a Párkány Méretvételi Lap “Párkány mért hosszúsága” mezőbe.
2.
Számolja rá a szélességre a 2-2 cm túlnyúlást.
Az 1-es pontban lemért hosszúságra számoljon rá 2-2 cm-et. Ez a túllógás a párkány oldalainál lévő vízszigetelésre szolgál. A végeredményt (1-es pont eredménye + (2+2) vagyis 4 cm) kell majd megadnia a kőpárkány szerkesztő felületen a hosszúság mezőbe.


3.
Mérje le a párkányfogadó mélységét!
Mérje le a behelyezni kívánt párkány teljes mélységét, majd jegyezze fel a Párkány Méretvételi Lap “Párkány mért mélysége” mezőbe.
4.
Ügyeljen az esetleges szigetelésre
Mérje le a szigetelés mélységét, melyet a 3-as pontban lemért mélységre számoljon rá.
5.
Számoljra rá a mélységre az 5 cm-es túlnyúlást.
A 3-as és a 4-es pont összegére még rá kell számolni 5 cm-et, hogy biztosítsa a párkány megfelelő vízelvezetését a vízorrnak köszönhetően. A 3-as, 4-es és az 5-ös pont összegét kell majd megadnia a kőpárkány szerkesztő felületen a mélysége mezőbe.
parkanyos_szerkeszto


Segédletek a párkányokhoz
További segítségre van szüksége? Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!
A Párkányos csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy vegye fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Párkányos Csapata