Gyakran ismételt kérdések

1. Kőpárkánykülső

Mi az a vízorr, mi a jelentősége?

A vízorr gondoskodik a csapadék elvezetéséről a párkány esetében. A vízorr a párkány alján található 6 mm széles kb. 3-4 mm mély nút.

Hány cm-re van a vízorr a párkány szélétől?

A vízorr a párkány szélétől 1-1,3 cm-nél kezdődik és 6 mm széles. Tehát a vízorr vége 2 cm-nél van. Ezért javasoljuk a 4-5 cm túlnyúlást, hogy a vízorr ne vezesse a vizet a falazatra (mert amennyiben közelebb lenne, akkor ez történne).

Mennyire van kerekítve a párkány éle?

Mi nem kerekítjük, hanem kb. 45 fokos szögben lecsiszoljuk az éleket, „fózoljuk”, így nem lesz éles. A kerekítés 2 cm vastag párkány esetében kicsit vékonyabbnak tűnik esztétikailag.

A kőpárkány felülete fényes?

Gránit és a márvány esetén igen, a mészkőnél matt csiszolt selyem fényű.

A mészkő párkányok tömítettek?

Igen.

Kisebb kivágásokat is el tudnak végezni a párkányon?

Igen.

2. Kőpárkányok ápolása

Mivel lehet tisztítani a mészkőből készült párkányt?

A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a háztartási boltban is kapható szappanos dörzsipárna. Ezzel vizesen át kell dörzsölni a párkányt, majd lemosás után máris olyan lesz, mint új korában.

Szükséges impregnálni?

Igen. Megnövelheti vele a kőpárkány élettartamát, valamint könnyebb lesz a tisztán tartása.

Meddig bírja kültérben a mészkő?

Ezt nem lehet pontosan meghatározni, eleve 10 év garancia van rá. Annyit tudni kell, hogy a mészkő kissé megmattul, és az időjárás okozta szennyeződések meglátszanak rajta. De megfelelő tisztítással újra szép lesz.

3. Kőpárkányos megoldások

Sarokablak esetén mi a teendő?

Ebben az esetben e-mailben kérjük a méreteket és egy skiccet és/vagy fotót, ami alapján természetesen kivágjuk a kívánt szöget.

Tudnak megoldást íves vagy egyedi formájú párkányokra?

Természetesen. Azt szoktuk javasolni, hogy egy kartonpapír segítségével rajzolja körbe a párkány helyét (készítsen egy sablont), küldje el üzemünkbe egy futárral (ami kb. 3.000 Ft), és mi ez alapján legyártjuk. Még mindig olcsóbb és gyorsabb lesz, mintha másnál tenné ezt meg. Ugyanis a szakemberrel elmegy az idő az egyeztetéssel, ráadásul nem is biztos, hogy sablonoz, de ha igen, nem feltétlen kedvező áron. A gyártási idővel is elmehet rengeteg idő. Mi gyorsan, precízen teljesítjük az egyedi kéréseket.

A külső párkánynál melyik vastagság a jobb, 2 vagy 3 cm?

Mindkettő megfelelő. Erősségre a 2 cm-es is megfelel, viszont a 3 cm vastag párkány kicsit testesebb, esztétikusabb, erősebb.

4. Kiszállítás & Fizetés

Mely megyékbe vállalnak kiszállítást, illetve milyen költséggel?

A kiszállítás Magyarország egész területére vonatkozik. Baranya, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves és Pest megyébe kedvezményes áron viszünk kőpárkányokat. Ezekbe a megyékbe a 8 munkanapos szállítás: 12.000 Ft, 4-6 munkanapos szállítás: 17.000 Ft, 2 munkanapos szállítás: 27.000 Ft. A többi megyébe (Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Zala) a 8 munkanapos szállítás: 17.000 Ft, 4-6 munkanapos szállítás: nincs, 2 munkanapos szállítás: 40.000 Ft.

Kártyával lehet fizetni?

Nem.

A futárnak kell segítség a lepakoláshoz?

Nem szükséges, de a szállításkor mindig legyen ott valaki, aki átveszi a párkányokat.

Az Otthonfelújítási támogatásnak megfelelően el lehet készíteni a számlát?

Igen.

5. Egyéb (beépítés, műkő, fedkő stb.)

Műkőből is lehet párkányt rendelni?

Sajnos nálunk nem. Műkővel nem dolgozunk, mivel ugyanazon az áron tudunk ajánlani sokkal jobb, minőségibb anyagokat, melyek időtállóbbak és könnyebben tisztán tarthatóak. Ilyenek a gránitból, mészkőből illetve márványból készült párkányok.

Beépítést vállalnak?

Sajnos nem, általában helyi szakemberek szokták a beépítést megoldani, így gazdaságosabb a megrendelőnek. Mi abban vagyunk jók, hogy a kapott méretek alapján rövid határidővel legyártjuk az egyedi méreteket, melyeket házhoz is szállítjuk, mindezt nagyon kedvező áron.

Kerítésre készítenek fedköveket?

Igen. Az ára nem egyezik meg a párkány árával, minimálisan magasabb a költsége a több oldali megmunkálás miatt. Ha megkapjuk a méreteket, akkor készítünk egy egyedi ajánlatot.

A mészkövet és a márványt lehet kívülre is rakni?

Igen, nagyon sokat készítünk. Nem kell messze menni, pl. az Országházat is mészkőből készítették. Saját bemutatótermünknél is mészkövet használtunk.

Mivel és hogy ragasztják le a párkányt?

Cégünk kőragasztót (Mapei) használ a ragasztáshoz nem PUR-habot. Fontos, hogy a párkány teljes felületét kenje be és ne „pogácsázva”, a foltosodás miatt. A ragasztó mennyiségének meghatározásával tudja szabályozni a magassági szinteket és a lejtést.

Júliusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Padan Dark gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.