Milyen ANYAGÚ KŐPÁRKÁNYT VÁLASSZon?

Az eredeti kőből készült párkányok igazi színfoltjai az Ön ingatlanának. A Párkányos Webáruházból jelenleg háromfajta anyagú kőpárkányt tud rendelni. Az alábbiakban összefoglaltuk azokat a legfontosabb információkat egy-egy párkányról, melyek a segítségére lesznek a döntés meghozatalában. Természetszerűleg az anyagok mintája kövenként változik, így a tulajdonságok mellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy a kiválasztott párkány illeszkedik-e az épület egészéhez.

Az általunk forgalmazott párkányok mindegyike minden törvényi és minőségi elvárásnak megfelel. Minden esetben törekszünk arra, hogy kifogástalan állapotú alapanyagokból dolgozzunk az esetleges későbbi problémák elkerülése végett. Természetesen az általunk készített párkányokra garanciát is vállalunk!

Párkányok

1. Gránit

A gránit az egyik leggyakoribb mélységi magmás kőzet. Neve a latin granum = szemcse szóból származik. A gránitból készült párkányok igazán fényűző megjelenést kölcsönöznek az ablakoknak. Fontos tulajdonsága, hogy teljesen vízálló és az évek alatt a kiváló ellenállóképességének köszönhetően sem igényel különleges ápolást vagy bánásmódot. A mindennapi használat során a rákerülő friss szennyeződéseket könnyedén el lehet távolítani a felületről. Az egyik leginkább közkedvelt párkányalapanyag. Színe és szerkezete igen sokszínű, így biztosan talál Önnek megfelelőt a gránitból készült párkánykínálatunk között.

2. Márvány

A márvány a mészkőhöz hasonlóan üledékes kőzet. A márvány szerkezetét tekintve erősebb a mészkőnél, hiszen a természetben hő és a magas statikai nyomás hatására kristályosodik ki szemszerkezetű kőzetté. A márvány a mészkőhöz hasonlóan zsír- és savérzékeny, így kerülendő az ilyen vegyszerek vagy anyagok használata. Fontos tudni, hogy vízszívó képessége magas a márványnak, így kiemelten fontos az impregnálás és beépítéskor a megfelelő, alacsony vízfelvevő képességű ragasztó használata.

3. Mészkő

A mészkő üledékes kőzet, a keletkezés körülményeitől függően változhat a szerkezete. Igazi különlegessége, hogy meleg színei vannak, így teljes mértékben hangulatos mediterrán életérzést kölcsönöz. A mészkő is természetes anyag, azonban szilárdsága jóval gyengébb, mint a gránité. A mészkő a struktúrájából adódóan sokkal érzékenyebb a külső behatásokra és anyagban található mész miatt zsír-és savérzékeny is. Míg a gránitból készült párkányok nem igényelnek rendszeres törődést, addig a mészkő párkányok impregnálására és rendszeres tisztítására ügyelni kell.

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36302778210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Februári akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Vratza mészkőpárkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

Nekünk fontos a véleménye!

Töltse ki a kérdőívünket, válaszaiért cserébe kuponkódot kap, amit ajándék egyedi törlőkendőre használhat fel.

0
Kosár
  • A kosara jelenleg üres.