HOGYAN ÁPOLJA A FELHELYEZETT KŐPÁRKÁNYOKAT?

Az általunk készített kőpárkányok igen tartósak és mutatósak, azonban fontos, hogy évről évre egy kis figyelmet fordítsunk a párkányok ápolására. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a legfontosabb lépéseket, hogy miként is tudjuk a kőpárkányok állagát megfelelő módon védeni, hogy minél tovább szolgálják otthonunk ablakait és az ingatlan díszeként tündökölhessenek. A kőpárkányok anyagától függően kell gondoskodnunk az évenkénti ápolásról a következőképpen.

A gránitból készült kőpárkány vagy könyöklő nagyszerű fizikai paraméterei következtében gyakorlatilag szinte semmilyen extra ápolást nem igényel főleg belső, de külső használat alkalmával sem. Napjainkban egyre gyakoribbak a vandálok, ami szükségessé teszi, hogy felkészüljünk ellenük egy impregnálással. Természetesen nemcsak a vandálok elleni védelmet szolgálja az évenkénti impregnálás, hiszen a segítségével gyorsan minden szennyeződést, festéket, olajos anyagot el lehet távolítani a gránit felületéről, ezáltal meggátolhatja a káros vagy szennyező anyagok beszívódását, az elszíneződést és foltosodást. A gránit felületét a legtöbb otthonában található mechanikai eszközzel nem tudja felsérteni, de tartózkodjon az extrém terheléstől! Lehetőleg kerülje a párkányon gyertya vagy zsiradék tárolását, mert ezek a makacs szennyeződések megfoghatják a felső réteget.

Márványok és mészkövek esetén nincs ennyire egyszerű dolgunk, hiszen a szerkezetükből adódóan sokkal sérülékenyebbek, mint a gránit. Az anyag kifejezetten érzékeny a savra és a lúgra, valamint a mechanikai hatásokra és karcolásokra is gyorsan reagál. Így fokozottan figyeljünk arra, hogy óvjuk a felületet az erős mechanikai hatásoktól! Ilyen lehet pl. ütés, éles eszközökkel való érintkezés. Nagyon fontos, hogy a párkányokat sose tisztítsa savas takarítószerekkel, mint pl. a Hypo, Domestos és egyéb klórtartalmú, antibakteriális anyagokkal!  Leginkább az egyszerű, sima, tiszta víz használatát javasoljuk. A márvány és mészkő magas nedvszívóképessége miatt az esetlegesen rákerülő zsiradékot, kávét, vörösbort vagy bármely egyéb ilyen jellegű anyagot el kell távolítani róla, hogy elkerülje a foltosodást. Természetesen az impregnáló szerek ez ellen is védenek.

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36302778210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Júniusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Yellow Rock gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.