Hogyan építse be egyszerűen a megrendelt kőpárkányokat?

KÜLSŐ PÁRKÁNY

Párkányos Kőpárkány Webáruház

Az általunk készített kőpárkányok beépítése még egyszerűbb, mint gondolná. Összegyűjtöttünk az Ön részére néhány nagyon fontos tippet annak érdekében, hogy könnyedén be tudja építeni a tőlünk vásárolt kőpárkányok bármelyikét.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a kőpárkányok megrendelése előtt részletesen olvassa el a kőpárkánytervezőnél szereplő instrukciókat, hogy megfelelő méretű párkányokat rendelhessen! A párkányok kiszállítását vagy átvételét követően pedig alkalmazza ezt a segédletet az ablakpárkányok beépítéséhez!

1. Készítse elő a kőpárkány választott helyét!

Készítse elő a felületet, ahová a párkányt szeretné elhelyezni: az ablak aljától a megfelelő vastagságot alakítsa ki (párkány vastagság + 1.5-2 cm), majd a kétoldali túlnyúlás helyét is készítse elő (tégla esetén vésővel történő véséssel, szigetelés esetén vágja ki szikével!)! Próbálja be „szárazon” a kőpárkányt! Amennyiben megfelelőnek találta (lejtés), vegye ki és készítse elő a beépítéshez! Takarítsa le a felületet (portalanítás), majd nedves szivaccsal törölje át!

Párkányos Kőpárkány Webáruház
Párkányos Kőpárkány Webáruház

2. Vízszigetelés kialakítása

Vágja méretre a hézagzáró szalagot (hosszúság és szélesség), majd helyezze be az ablak alá vagy a kialakított párkányfogadóba, és ragasztóval (CM 16-25) egyenletesen kenje be! Így megakadályozható az esetlegesen átszivárgó víz bejutása az épületbe.

3. A kőpárkány beépítése

A leírásban foglaltak alapján megkevert CM 16-25 ragasztóval egyenletesen kenje be a vízszintes felületet a megfelelő vastagságban, majd helyezze rá a megfelelő méretű kőpárkányt! A kőpárkány helyreigazítására használhat gumikalapácsot vagy apró mozgatásokkal a kívánt helyre igazíthatja. A kőpárkány pontos helye: az ablak alá csúsztatva 1 cm-re, vagy a kialakított párkányfogadó belső pontja. Vízmérték segítségével állítsa be a megfelelő lejtést (0.8 – 1 cm), mérje ki a párhuzamot az ablaktól, illetve ellenőrizze a kétoldali túlnyúlás pontosságát!

Párkányos Kőpárkány Webáruház

4. Utolsó simítások

CM 16-25 ragasztóval kenje ki a kétoldali, valamint a kőpárkány alatti falcsatlakozást, majd nedves szivaccsal mossa le a kőpárkány felületét! Amint megszáradt a kő felülete, OTTO Seal szilikonnal tömítse ki a kőpárkány és az ablak közötti hézagot (javasolt a színtelen színű, mert átveszi a kő színét)! Ezután a teljes felületet impregnálja Akemi természetes kőimpregnálószerrel! Javasolt évente újból megtenni ezt a műveletet.

Miután elkészült a kőpárkány beépítése, gyönyörködhet épülete díszében! Ezzel is emeli háza értékét, mivel esztétikus és megvédi a falat a leázástól.

Tekintse meg videós segédletünket! Megmutatjuk lépésről lépésre, hogyan építse be kőpárkányát szakember nélkül!

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36302778210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Júniusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Yellow Rock gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.