Hogyan építse be egyszerűen a megrendelt kőpárkányokat?

külső párkány
Párkányos - Párkány beépítése
könyöklő
Párkányos - Párkány beépítése


Az általunk készített kőpárkányok beépítése még egyszerűbb, mint gondolná. Összegyűjtöttünk az Ön részére néhány nagyon fontos tippet annak érdekében, hogy könnyedén be tudja építeni a Tőlünk vásárolt kőpárkányok bármelyikét.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a kőpárkányok megrendelése előtt részletesen olvassa el a Kőpárkány Tervezőnél szereplő instrukciókat, hogy megfelelő méretű párkányokat rendeljen. A párkányok leszállítását vagy átvételét követően pedig alkalmazza ezt a segédletet az ablakpárkányok beépítéséhez.


 Párkányos - Párkány beépítés folyamata
1.
Készítse elő a kőpárkány választott helyét
Készítse elő a felületet ahová a párkányt szeretné elhelyezni: az ablak aljától a megfelelő vastagságot alakítsa ki (párkány vastagság + 1.5-2cm), majd a kétoldali túlnyúlás helyét is készítse elő (tégla esetén vésővel történő véséssel - szigetelés esetén vágja ki szikével). Próbálja be „szárazon” a kőpárkányt. Amennyiben megfelelőnek találta (lejtés) vegye ki és készítse elő a beépítéshez. Takarítsa le a felületet, (portalanítás) nedves szivaccsal törölje át.
Párkányos - Készítse elő a kőpárkány választott helyét


Párkányos - Vízszigetelés kialakítása
2.
Vízszigetelés kialakítása
Vágja méretre a hézagzáró szalagot (hosszúság és szélesség), majd helyezze be az ablak alá vagy a kialakított párkányfogadóba és ragasztóval (CM 16-25) egyenletesen kenje be. Így megakadályozható az esetlegesen átszivárgó víz bejutása az épületbe.
Párkányos - Vízszigetelés kialakítása


3.
A kőpárkány beépítése
A leírásban foglaltak alapján megkevert CM 16-25 ragasztóval egyenletesen kenje be a vízszintes felületet a megfelelő vastagságban, majd helyezze rá a megfelelő méretű kőpárkányt. A kőpárkány helyreigazítására használhat, gumikalapácsot vagy apró mozgatásokkal a kívánt helyre igazíthatja. A kőpárkány pontos helye: az ablak alá csúsztatva 1 cm-re, vagy a kialakított párkányfogadó belső pontja. Vízmérték segítségével állítsa be a megfelelő lejtést (0.8 - 1 cm) mérje ki a párhuzamot az ablaktól illetve a kétoldali túlnyúlás pontosságát ellenőrizze.
Párkányos - A kőpárkány beépítése


4.
Utolsó simítások
CM 16-25 ragasztóval kenje ki a kétoldali, valamint a kőpárkány alatti falcsatlakozást, majd nedves szivaccsal mossa le a kőpárkány felületét. Amint megszáradt a kő felülete, OTTO Seal szilikonnal tömítse ki a kőpárkány és az ablak közötti hézagot (javasolt a színtelen színű, mert átveszi a kő színét). Ezután a teljes felületet impregnálja Akemi természetes kőimpregnálószerrel. Javasolt évente újból megtenni ezt a műveletet.
Elkészült a kőpárkány beépítése, gyönyörködhet épülete díszében! Ezzel is emeli értékét, esztétikus és megvédi a falat a leázástól.

Tekintse meg videós segédletünket! Megmutatjuk lépésről lépésre, hogyan építse be kőpárkányát szakember nélkül!
Segédletek a párkányokhoz
További segítségre van szüksége? Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!




A Párkányos csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtassa ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretne szöveges formában elérni kérjük, hogy vegye fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Párkányos Csapata