Beltéri ablakpárkány

Párkány és könyöklő

A mindennapok során a hölgyek előszeretettel díszítik, szépítik otthonainkat. Egy otthonos lakásnak, családi háznak, sőt még egy irodaépületnek is fontos eleme a kőpárkány, ami nem csak dísz. Miért is?

Megállapíthatjuk, hogy a könyöklőt minden esetben az ablak belső részén, vagyis magában a házban találjuk, míg a párkányok a házon kívül helyezkednek el, vagyis kültéri szerepük van. A jól beépített, minőségi ablakpárkány megakadályozza, hogy az ablakon lecsapódó vagy az arról lefolyó nedvesség vízbeázást okozzon, hiszen normál esetben elvezeti azt. Segítségével meggátolható a penészesedés.

A párkányok beépítésére nagy gondot kell fordítani és nem szabad halogatni a beépítést egy-egy felújítás vagy építkezés alkalmával. Amellett, hogy igen kedvezően beszerezhetőek, ajánlatos már akkor berakni őket, amikor az építkezés zajlik, hogy az esetleges későbbi kellemetlenségeket elkerüljük. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy már meglévő felújítás alatt álló ingatlanoknál nem célszerű a párkányokra kiemelt figyelmet szentelni.

Beltéri ablakpárkány

A vízelvezetésről a párkány közel 1 cm-es dőlésszöge gondoskodik, így fontos, hogy a beépítés kapcsán a megfelelő dőlésszög kialakítására odafigyeljünk. A beépítést követően lényeges, hogy az esetleges réseket vízszigetelő szilikon tömítőanyaggal kitöltsük.

A nálunk kapható kőpárkányokat úgy hoztuk létre, hogy azok teljes mértékben ellenálljanak a kültéri viszontagságoknak, így könnyedén megbirkóznak a tűző napsütéssel, az erős, szeles időjárással és persze a hideggel, faggyal egyaránt.

A beltéren használt könyöklő nincs kitéve az időjárás körülményeinek, így ezek gyakorlatilag minden nálunk választható anyagból készülhetnek. Valakik a műanyagra esküsznek, valakik a fára. Mi úgy gondoljuk, hogy a kőpárkányhoz kőből készült könyöklő dukál, természetesen mindenkinek saját döntése, hogy milyen anyag mellett teszi le a voksát. A kőpárkány óriási előnye, hogy a többi anyaggal ellentétben nem vetemedik.

Összegzésként tehát megállapíthatjuk, hogy igen fontos részlet a párkány és a könyöklő egyaránt. Fordítsunk kellő figyelmet arra, hogy óvjuk otthonunkat, irodánkat a külső behatásoktól. A párkányok igen hosszú időn keresztül szolgálnak minket,  karbantartásuk egyszerű és gyors, számos kellemetlenségtől óvnak meg minket nap mint nap.

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Júniusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Yellow Rock gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.