Belső ablakpárkány

A kőpárkány és a könyöklő mint a lakás dísze?

Mindjárt kész az új ház, már javában rendezzük be gondolatban álomlakásunkat, amiben valószínűleg hosszú éveket, vagy akár évtizedeket fogunk tölteni. 

Nézegetjük kívülről-belülről, méricskélünk, latolgatjuk a legjobb megoldásokat és mindent átgondolunk ezredjére is…

Kívülről befelé

Kívülről ugye a masszív alapzaton és falakon kívül kell még megfelelő szigetelés, vakolat, hogy minél szebben és dekoratívabban nézzen ki a ház. Belül pedig kismillió kardinális dolog van, akár praktikusság, akár dizájn és elegancia szempontjából nézve.

Bútorok, dekorációk, hasznos és/vagy praktikus dolgok tucatjai, vagy inkább százai pörögnek elménkben, ‘jajj, mennyi minden kéne még, sosem leszünk készen!’.

Nem, nem elég a megfelelő festéket, bútorokat, vagy egy letisztult dekorációt kiválasztani ahhoz, hogy stílusos otthonról beszélhessünk.

De vajon eszünkbe jut-e az a talán elsőre nem is annyira feltűnő és egyértelmű ‘kellék’, ami mind kívül, mind belül igen fontos funkciókat láthat el? Ráadásul nem csak kizárólag a praktikusság és hasznosság, hanem egyben az esztétika és a stílusosság oltárain is áldozva egyidőben.

Az alapok nagyon fontosak – alap alatt nem csak azt értjük, ami konkrétan a lábunk alatt van. Bármire gondolhatunk ezen címszó alatt, amely alkotja a lakásunkat:

  • a padló
  • a falak
  • az ajtók
  • az ablakok
  • a nyílászárókra

és cikkünk főszereplői…

  • …a párkányok, illetve a könyöklők
kőpárkányok

A lakások szürke eminenciásai urak is lehetnek!

Tény, hogy az ablakpárkány szükséges. De vajon miért is?

Mert jól mutat? 

Igen, részben azért is, de erről majd később. Ennél sokkal több és fontosabb funkciója is van az ablakpárkányoknak:

  1. Az egyik legfontosabb ‘párkány-küldetés’ a lappangó nedvességtől való védelem: a függőleges falazat megvédése az időjárás (főleg az eső) káros hatásaitól. Az ablak beépítésekor a nyílás alsó részén egy olyan rész keletkezik, ahol megállhat a víz, és ha nem tud elfolyni, akkor a falban szívódik fel. A téli időjárás alatt a falban maradt nedvesség megfagy és ezzel károsítja a falat, tönkretéve azt.
  1. A külső csapadékvédelem is igen fontos és ezt is az ablakpárkány látja el: a vízorr által – ez egy kis csatornaszerű, 6 mm x 3 mm mély bevágás a párkány alsó felületén. Ez gondoskodik a csapadék elvezetéséről, megállítva a vízcseppeket, melyek így a fal közelében hullanak le a földre, így nem áztatják el azt. Ha a párkányt beltéri könyöklőnek szánja, ebben az esetben a megrendelt terméknek nem kell gondoskodnia a vízelvezetésről, vagyis nincs szüksége vízorra sem.
  1. Az ablakpárkány a hőhíd megfékezésére is szolgál, azaz nem engedi elillanni a belső hőt a szabadba, így rengeteg energiát és pénzt spórolhat meg egy-egy párkány: többszörösen megtéríti a belé fektetett pénzt. 

Első körben tehát ezért is nagyon fontos, hogy milyen ablakpárkányokat választunk egy lakáshoz.

A párkány mint elegáns lakásdísz

A párkány pontosan ugyanannyira fontos és ugyanannyira szem előtt van, mint egy fotel vagy bútor vagy más dekorelem a lakásban. 

Egy ízlésesen megválasztott ablakpárkány a lakás dísze lehet és belesimulva az enteriőrbe, eleganciát és harmóniát sugall.

Második körben tehát ezért is jól gondoljuk meg, hogy milyen ablakpárkányt válasszunk.

A párkányok felső kasztja: a kőpárkányok

Ha szeretnénk egy valóban stílusos otthont, és egyben emellett egy időtálló, strapabíró párkányt, akkor a kőpárkányok lesznek a lehető legmegfelelőbb választás számunkra. 

Semmilyen anyagból készült párkány sem veheti fel a versenyt a kőpárkányokkal, melyek legtöbbször egy életre szólnak. Tartósságuk, masszívságuk és megjelenésük együtt adják azt az értéket és eleganciát, ami csakis a kőpárkányok sajátja.

Tekintse meg kőpárkánykínálatunkat!

kőfaragás

Tegyen egy  próbát!

Az általunk kínált minőségi kőpárkányokra természetesen garanciát is vállalunk.

A tisztításukról: megfelelő impregnálószerrel megakadályozhatjuk a foltosodást és az elszíneződést, ezzel az olaj és a vízfoltok ellen is védelmet nyújtunk az anyagnak.

Használja kőpárkánytervezőnket és készíttesse el egyedi, szemet gyönyörködtető és hasznos kőpárkányát! 

Bízunk benne, hogy sikerült Önben felébresztenünk a vásárlói kedvet kőpárkányaink iránt és nemsokára elégedett ügyfeleink körében üdvözölhetjük!

Keressen minket telefonon, e-mailben vagy látogasson el bemutatócentrumunkba!

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Júniusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Yellow Rock gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.