Ablakpárkány méretre vágva

Ablakpárkány méretre vágva – így készül

A méretre vágott ablakpárkányok egyszerre biztosítják az esztétikai és funkcionális tényezőket. Lakóhelyünk elengedhetetlen kellékei, mind a falak védelme, mind szépség szempontjából. Ahhoz, hogy feladatukat el tudják látni, olyan tényezőkre kell figyelni kiválasztáskor, mint az anyag, vagy a pontos méret.

Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen anyagokból és hogyan készülnek el az ablakpárkányok méretre vágva!

Milyen anyagból készülnek a méretre vágott ablakpárkányok?

Míg a belső párkányok, avagy könyöklők nem sűrűn találkoznak az időjárás viszontagságaival, addig a külső ablakpárkányok folyamatosan ki vannak téve ezeknek – éppen ezért nem mindegy, hogy milyen anyagot választunk párkányunk számára. 

Készülhetnek fából, amelyek bár szépek, kényesek az időjárási tényezőkre, könnyedén vetemedhetnek. Körülményes lehet a tisztításuk, hiszen megül bennük a por, az UV sugarak hatására pedig a festés is tönkremehet.

Több helyen látni műanyagból készült párkányt, hiszen költséghatékony megoldást jelent. Hátránya azonban, hogy gyorsan elszíneződhet, illetve a lakóhelyünk stílusába se minden esetben beilleszthető. 

Ezek mellett opció lehet a fémből készült kültéri párkány is, ami segíthet a modern megjelenésben, azonban nem minden stílushoz illeszkedik, illetve eső során zavaró lehet a folyamatos kopogó hangok miatt. 

Ezeknek kiküszöbölésének érdekében válassza specialitásunkat, a kőpárkányt!

A kőből készült párkányok egyik legnagyobb előnye a tartósság. Ennek köszönhetően akár egy életen át is kitartanak. Anyagfüggő, hogy milyen mértékben van szükség az ápolásukra.

Kínálatunkból lehetőség van választani gránit, mészkő, márványból készült kültéri és beltéri ablakpárkányok közül is, amelyek sokszínűsége miatt szinte bármilyen stílusba beilleszthetőek. 

Mivel minden anyag különböző, így más-más keménységű is. Ebből következik, hogy különbözőképpen is kell megmunkálni őket. 

Legyen Ön is a kőpárkányok szakértője!

A választható anyagok közül a gránit a legkeményebb, és egyben legtartósabb. Ezt követi a márvány, amely szintén szerkezetileg erős kő, azonban évente igényli az impregnálást, hogy teljes mértékben időtálló legyen. A három kő közül a mészkő a legkevésbé kemény, egyben ezt a legkönnyebb megmunkálni.

Ennek a szakmának minden csínját-bínját elsajátították kőfaragó mestereink, akik a modern gépek segítségével akár 6 óra alatt is el tudják készíteni a megálmodott ablakpárkányt. 

Első lépésként a szakembereink targoncával beszállítják a kiválasztott nyersanyagot, majd kővágó gépekkel az ablakpárkányt méretre vágják.

Ezután automata gépekkel megcsiszolják az éleket, szükség esetén pedig vízorrozzák a megrendelőnek. A vízorr egy 6 mm széles, 3-4 mm mély nút, barázda a párkány alján, ami meggátolja a vizet a falazat károsításától.

Ezt követően házhoz szállítás esetén egy speciális szállítóállványra helyezik, majd autóval kiszállítják, helyszíni átvétel esetén pedig csak arra vár, hogy végleges otthonába kerülhessen.

A vízorr megléte attól függ, hogy az ablakpárkányt beltéri, vagy kültéri használatra rendelik. Sokan szeretik, ha a kettő anyagában megegyezik, hiszen ezzel egy egységes megjelenést lehet elérni. 

Ahhoz, hogy az igényeket kielégítsük, megrendelésre a kültéri párkányhoz illő belső ablakpárkányt is készítünk, hogy kívül-belül ugyanolyan esztétikusan nézzen ki az ablak. 

Bár készülhet szintén műanyagból, fából vagy fémből is, mi az ablakkönyöklőhöz is a követ ajánljuk. A természetes kő eleganciát és letisztultságot kölcsönöz a belső térnek, miközben tartósságának köszönhetően akár egy életen át elkísérhet.

Miért fontos az ablakpárkány pontos méretre vágása?

A rossz méret több szempontból is problémákhoz vezethet. Egy rossz méretű párkány amellett, hogy ronthatja az összképet, funkcionalitásbeli gondot is okozhat.

A kültéri ablakpárkány fontos, hogy el legyen látva vízorral ahhoz, hogy el tudja vezetni a vizet. A kiállását a falsíktól 4-5 cm-re, a kétoldali túlnyúlást pedig 2-5 cm-re határozzuk meg, hogy minél hatékonyabban el tudja vezetni a vizet a párkányról. 

A beltéri ablakpárkányok méretének megadásánál nem kötelező megadni túlnyúlást, mint a kültéren használatos ablakpárkányok esetében, hiszen ezek nincsenek igénybe véve az időjárás által, nem kell vízorr, hogy tudják vezetni a vizet.

Segítünk a helyes méret kiválasztásában – az ingyenesen letölthető méretvételi lapunk segítségével összegyűjtheti a pontos párkány méreteket, amelyekre szüksége lesz. A lapnak hála gyorsan és könnyedén kiválaszthatja az Önnek megfelelőt a párkánytervezőben!

Nem pazarolunk!

Fontosnak tartjuk, hogy az általunk fel nem használt anyagokat hasznosítani lehessen, második életet adni nekik.

Emiatt indítottuk el Párkány börzénket, amelynek keretén belül áron alul hazaviheti azokat a kőpárkányokat, amiket már nem tudunk felhasználni. Amennyiben szükség van rá, a párkányokat méretre vágjuk, hogy otthon már csak beilleszteni kelljen!

Keresse fel péntekenként telephelyünket, és vigyen haza annyit, amennyit elbír,  80% kedvezménnyel!  

Összegzés

Az ablakpárkány fontos eleme lakhelyünknek, egyszerre védi a falat, és megszépíti az ablakot. Ezért fontos, hogy megfelelő anyagot válasszunk. Kőpárkánykínálatunkból bárki megtalálhatja a számára megfelelőt!

A párkányokat és könyöklőket kőfaragók készítik el. Ahhoz, hogy megfelelően el tudja látni a párkány a feladatát, fontos, hogy megfelelő méretet adjon meg a szakembereknek. Letölthető segédletünknek hála összegyűjtheti a megfelelő méreteket, hogy könnyen le tudja adni megrendelését.

Párkány börzénken 80%-os kedvezménnyel viheti haza azokat a párkányokat, amik számunkra feleslegesek, hogy új otthont adjon számukra! Keresse fel sároki telephelyünket péntekenként, hogy áron alul jusson hozzá párkányához!

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Áprilisi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Brown Star gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

Nekünk fontos a véleménye!

Töltse ki a kérdőívünket, válaszaiért cserébe kuponkódot kap, amit ajándék egyedi törlőkendőre használhat fel.

0
Kosár
  • A kosara jelenleg üres.