mészkő párkány

Jura mészkő párkány minden stílushoz

Sokak szívébe belopta már magát a Jura mészkő párkány különleges színével és egyedülálló textúrájával. Amennyiben nem biztos abban, hogy ez lenne e Ön számára a megfelelő választás, ne keressen tovább! Cikkünkben bemutatunk mindent, amit a Jura mészkő párkányról tudni lehet, és azt is, hogy hogyan illeszkedik a különböző stílusú otthonokhoz! 

Első pillantásra Jura mészkő egy egyszerű bézs kőnek tűnhet, azonban csak pár másodpercig kell jobban szemügyre venni és máris megértjük, hogy miért is esnek vele olyan sokan szerelembe. 

Nem csupán bézs: meleg, világos sárgás színárnyalata fosszíliákkal, kvarcszemcsékkel és kvarcerekkel tarkított, mely a Jura mészkő különlegessége.

A kvarcerek a földkéregmozgások során keletkeznek a kőzetben, és a hiedelemmel ellenben nem a gyenge minőség jelei, hanem pont ellenkezőleg! Növelik a kőzet szilárdságát, így ellenállóbb, avagy értékesebb lesz. 

Gyakoriak benne továbbá az ősmaradványok és a növénylenyomatok is, melyek évmilliók történetét mesélik el ablakunk alatt. 

Kültéren és beltéren is tökéletes választás ablakpárkánynak vagy könyöklőnek. Tömör, finomra csiszolt, selyemfényű felülettel látjuk el, és így szállítjuk leendő otthonába az egyedi méretű Jura mészkő párkányokat

jura mészkő

A Jura mészkő párkány útja

A Jura mészkő a Tethys őstengerben keletkezett. Mint ahogyan minden más mészkövet, a Jurát is a kalcitot tartalmazó tengeri élőlények váza alkotja, mely évmilliók alatt egy kőzetté alakult. 

Németországban bányásszák a legnagyobb mennyiségben, innen kerül hozzánk, a Párkányos raktárába is. 

Megrendeléskor megmunkáljuk a követ, és mészkő párkányt készítünk belőle a megadott paraméterek szerint. Kültéri párkányként vízorrt képzünk rá. 

Ezt követően jut el otthonába kiszállítás vagy telephelyi átvétel során. 

Hogyan illik a Jura mészkő párkány a különböző stílusokhoz? 

Párkány vásárlás előtt érdemes tájékozódni arról, hogy az anyag illeszkedik e otthonunk stílusához – szerencsére a természetes kövek, így a Jura mészkő párkány esetében sem kell sokáig gondolkoznunk! 

Szinte bármilyen stílusba beilleszthető, így mindig jó választás! 

Modern stílus

A letisztult formák, anyagok és színek tökéletes kiegészítője egy visszafogott, mégis rendkívül különleges mészkő párkány! A textúra elhozza az egyedi természetközeliséget az épület számára, a meleg színek pedig kiválóan kiegészítik a modern stílusra jellemző “ridegséget”. Így pedig tökéletes harmóniát hozhat létre!

Klasszikus stílus

A hagyományos stílus kiváló kiegészítője az időtlen eleganciát képviselő Jura mészkő párkány. Letisztultságának köszönhetően nem túl hivalkodó, miközben egyediségét is kifejezheti az egyedi, mégis szolid textúra segítségével.

Skandináv stílus

A minimalizmus, a praktikus megoldások, a meleg színek és a természetes elemek azok, amik összefoglalják a skandináv stílusú otthonokat. Ebbe pedig pontosan beleillik a Jura mészkő! Elegáns, letisztult, meleg színű, ellenállóságának köszönhetően pedig praktikus, természetes anyag!

Mediterrán stílus

Ha mediterrán stílust egy kőzettel kell megjeleníteni, a mészkő az. Visszafogott bézs szín, különleges textúra és a természet története egy kőbe zárva. A mészkő segítségével tökéletes harmóniát tud megalkotni mediterrán stílusú otthonában! 

jura mészkő párkány

A mészkő párkány ápolása

Egy mészkő párkány rendkívül egyszerűen tisztán tartható. A mindennapi szennyeződéseket elég langyos vízzel, esetleg folyékony semleges szappannal tisztítani, és máris teljes pompájában ragyog a párkány! 

Kerülje a savas tisztítószereket (Domestoy, Hypo és hasonlók) és a klórtartalmú, antibakteriális anyagokat! 

Erre azért van szükség, mert a mészkő érzékeny a savra, de ezen felül a zsírra és a fizikai behatásokra is. Ezért a makacsabb foltok ellen impregnálással kell védekezni, melyet elég évente egyszer elvégezni. 

Az anyagok ápolásáról részletesen olvashat a segédletünkben, illetve az ajánlott impregnálószert beszerezheti kiegészítőink közül is, mellyel biztosítani tudja, hogy mészkő párkánya hosszú időn keresztül elkísérje. 

Szerezze be mészkő párkányát a Párkányostól

Ne várjon! 

Az időtállóság, az egyedülálló megjelenés és a könnyű tisztíthatóság magáért beszél. Szerezze be Jura mészkő párkányát megbízható forrásból, a Párkányos webáruházából! 

A megrendelt ablakpárkányt az ország bármely szegletébe kiszállítjuk, azonban ha a telephelyi átvételt választja, akár már 6 órán belül elkészítjük egyedi méretű párkányát! 

Védje és díszítse otthonát Jura mészkő párkánnyal, adja le rendelését

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Májusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Rosa Porino gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

Nekünk fontos a véleménye!

Töltse ki a kérdőívünket, válaszaiért cserébe kuponkódot kap, amit ajándék egyedi törlőkendőre használhat fel.

0
Kosár
  • No products in the cart.