minőségi párkány

Mi a minőségi könyöklő titka?

Megosztom az oldalt

Otthonunk hangulata a részletekben rejlik. Lehet elegánsabb, kellemesebb, békésebb, meghittebb és romantikusabb. Épp ezért a sokak által belső ablakpárkánynak – helyesen könyöklőnek nevezett beltéri elem a házunk legizgalmasabb és legkreatívabb része lehet. Egyszerre romantikusak, dekoratívak és funkcionálisak. Megmutatjuk, hogy a minőségi kőből készült könyöklő hogyan használható ki.

Évtizedekkel ezelőtt a nyílászárók világában a választék hiánya és leginkább a mennyiség, nem a minőség játszott szerepet a gyártók részéről. Gyakran a Tüzépről hozták el sokan „szükséges hozzávalókat” az otthonokhoz.

Azóta az ablakok az építkezés egyik legdominánsabb elemévé váltak, mind szerkezeti, mind vizuális szinten.

Természetesen ebbe az ablakpárkányok is beletartoznak!

De még mindig több figyelmet érdemelnének.

Ez a cikk most a köztudatban csak belső ablakpárkányként A szüleink és nagyszüleink számára még valódi megpróbáltatás volt ízlésesen „berendezni egy házat”.  Talán mindannyiunkban élesen él még a hangulatkép a teljesen egyforma házakról, az egykaptafa bútorokról és egyforma nyílászárókról.

ismert elemről kívánja lehúzni a titokzatosság leplét, amit helyesen úgy hívnak, hogy könyöklő.

Az „ablakpárkány” kifejezést ugyanis csak a külső párkányra használjuk.

Ha közvetlenül a „belső ablakpárkányok” titkaiba merülnénk el, akkor szükséges lesz megismerkednünk a könyöklő fogalmával.

Mi a különbség a párkány és a könyöklő között?

Kívül vagy belül. Mindegy is.

Minden esetben az ablak természetes díszei (is).

Azonban a könyöklőt mégis minden esetben az ablak belső részén, vagyis magában a házban találjuk csak meg.

Ellenben a párkányokkal, amik a házon kívül helyezkednek el, vagyis kültéri szereppel rendelkeznek. Többek között a jól beépített, minőségi ablakpárkány megakadályozza, hogy az ablakon lecsapódó vagy az arról lefolyó nedvesség vízbeázást okozzon a házban, ideális esetben ugyanis elvezeti.

A párkányok közül a kőpárkányok egyik legnagyobb előnye éppen az, hogy nem vetemednek és esztétikailag mindig pluszt adnak az épülethez.

A beltéren használt verziójuk, melyet helyesen könyöklőnek hívunk, nincs kitéve az időjárás körülményeinek, épp ezért gyakorlatilag rengeteg féle anyagból készülhetnek.

Míg a külső párkányok olyan szöggel rendelkeznek, hogy a víz és a hó leessen róluk, a belső könyöklők síkfelületek.

Esetükben elég gyakori választás a műanyag vagy a fa alapanyag.

Amennyiben természetes kő mellett tesszük le a voksunk, a kőpárkányhoz (külsőleg!) mégis leginkább kő könyöklő dukál, hiszen hosszú időn keresztül kiszolgálnak és karbantartásuk is rendkívül egyszerű és villámgyorsan kivitelezhető.

Miért van akkora jelentősége, hogy milyen anyagból választunk könyöklőt az otthonunkba? 

Akár új házat építünk, akár a régi ingatlant újítjuk fel vagy éppenséggel nyílászárók cseréjére kerül sor az ingatlanunkban; az ablakpárkányok és könyöklők egyszer valamikor sorra kerülnek a temérdek teendő mellett.

Amikor szükségünk lesz rájuk, rengeteg kérdésünk lesz és a varázsszó, amit folyton ismételgetni fogunk magunkban az úgy fog hangzani, hogy:

időben, határidőre.

Mint minden más területen, itt is keressük a megbízhatóságot, a minőséget és a felénk tanúsított emberséges hozzáállást.

Hiszen otthonunk egy nyugalmat teremtő megállóhely, egy békesziget.

De csak lehet.

Rajtunk múlik, hogy milyen apró részlettel és döntéssel érjük el, hogy azonnal a helyiség varázsa alá kerüljünk. Ezt jelenti stílusos otthont teremteni. Jó választással, jó döntésekkel ugyanis az otthonunkkal is áldozhatunk a stílusosság mellett.

Az ingatlanokban az egyediség, a stílusosság hiányát hivatottak orvosolni a legkreatívabb megoldások is, amelyek – a legjobb esetben – funkcionális szereppel is bírnak.

Sokszor észre sem vesszük, pedig a könyöklők esztétikus anyagból készülve, dekorációs lehetőségeket hordoznak magukban. Egy elegáns, belső enteriőr, egy gyönyörű könyöklővel az ingatlantulajdonosról is kiállít egy bizonyítványt.

Az ízlésesség és igényesség bizonyítéka.

Olyan anyag mutat itt a legszebben, ami eleganciája mellett időtálló, de funkcionalitás szempontjából hasznos és minőségben másolhatatlan.

Ilyen a kőpárkány is.

Belső térben pedig a kőből készült könyöklő.

Mi volna a minőségi könyöklő titka?

Egy ízléses lakásnak, családi háznak, de még egy irodaépületnek is fontos eleme a kőpárkány, ami nem csak dísz lehet.

Mégis az esztétikai értékek vonzanak minket benne a leginkább. A választási folyamatban összehasonlítunk egymással több párkányfajtát, mégis nehézkesen határozzuk el magunkat.

Teljesen érthető.

Szeretnénk tudni, hogy mire figyeljünk az ablakpárkányt választásnál? Mire figyeljünk az otthonunk stílusa kapcsán? Melyik ablakpárkányt könnyű a leginkább tisztítani? Melyik párkány a leginkább időtálló, hiszen, ha lehetséges egy életre vásárolnánk párkányt, illetve könyöklőt?

Nézzük tehát sorjában.  

1. Védelmet biztosít

A minőségi könyöklők számos jellemvonást hordoznak önmagukon, de alap jellemzőik, hogy támasztékot és stabilitást kölcsönöznek az ablaknak.

Mindemellett légtömörséget biztosítanak és védik a helyiséget a huzattól. Ennek eredményeként télen meleg lesz otthona és csökkennek az energiaszámlái.

Ezenkívül megakadályozza a penész megjelenését az ablakon és a környező falakon, ami lehetővé teszi az ablakok hosszabb élettartamát.

2. A minőségi könyöklőt pofonegyszerű tisztítani

Itt játszanak fontos szerepet leginkább a kőpárkányok.

A műanyag elszíneződhet, a fa vetemedhet vagy „kiszáradhat”, a kőpárkányok közül a gránit kőpárkány vagy könyöklő nagyszerű fizikai paraméterei következtében gyakorlatilag szinte semmilyen extra ápolást nem igényel.

Esetükben évenkénti impregnálással megúszható a folyamat, melynek a segítségével felesleges körök nélkül el lehet távolítani a szennyeződést, festéket, olajos anyagot. Ezáltal meggátolhatja a káros vagy szennyező anyagok beszívódását és ezáltal az elszíneződést és foltosodást is. 

Ha nem tárolunk rajta gyertyát vagy zsiradékot, a makacs szennyeződések kialakulásától sem kell tartanunk. A márványok és mészkövek szerkezetükből adódóan már sokkal sérülékenyebbek, mint a gránit, de tudatos ápolással ez is az egyszerűséget képviseli.

A kőpárkányokat egyszerű, sima, tiszta vízzel tisztíthatjuk leginkább, esetükben a savas takarítószerek használata kifejezetten káros.

3. Nemcsak védő funkciót tölt be, hanem dekoratív is

A könyöklő hatalmas dekorációs potenciált rejt magában, Önön múlik, hogy mit hoz ki belőle. Azonban a műanyagból készült verziói messze nem adnak akkora dekoratív alapot, mint egy masszív, elegáns kőből készült változat.

A műanyag könyöklő bizonyos részei előszeretettel penészesednek is. 

Valamint hiába kapnak a PVC gyártás során egyes fajtái természetes kő, márvány vagy akár fa megjelenést, mindig is csak olcsóbb utánzatai lesznek, a műanyag hátrányaival.

Persze itt nem arról van szó, hogy válogatás nélkül rá kell pakolni bármit az erősebb, minőségibb kő könyöklőre, de egy hihetetlenül elegáns környezetet teremthetnek a kedvenc könyvválogatásunknak, ízléses díszeknek vagy kaspóknak, a ház belső hangulatát feldobó apró csecsebecséknek.

A természetes kő ugyanis önmagában elegáns.

4. Könyöklő, az univerzális segéd

Egy egyszerű könyöklő polcként, tárolóként, ablakkertként vagy akár munkaterületként is szolgálhat.

Hozzon létre egy mini dzsungelt a könyöklő segítségével.

A szobanövények azonnali vibrálást és életet adnak az otthonoknak – a könyöklő kézenfekvő hely egy sor növény elhelyezésére, mivel a napfény adott, amennyiben megfelelő tájolású a helyiség. Ezenkívül termeszthet fűszernövényeket is a konyhai belső könyöklőn.

Az ablakpárkányok a különböző hangulatok megteremtésében is segíthetnek.

Összegezve

Otthonunk egy befektetés, ezért könyöklők esetében a természetes kő remek választás, hiszen hosszú élettartamúak, szépen beleolvadnak a ház külső részébe, és nem igényelnek különösebb karbantartást vagy javítást.

A Párkányos szakmai csapata különleges kőfaragó üzemében olyan minőségi kőpárkányok készülnek, melyek hosszú távú befektetésként otthonunk funkcionális és esztétikai kiegészítői lehetnek.

A Párkányos szakmai csapata tanácsokkal, segédletekkel, választást könnyítő rendszerekkel, webáruházunkkal, házhoz szállítással segít a választásban.

35 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberekként egy 50 éves családi vállalkozás második generációs tagjaként képviseljük a hivatásunkat.

Méretre vágunk, élcsiszolunk, megmunkálunk, szükség esetén vízorrt vágunk. Amint végighaladt a futószalagon a kő ablakpárkány, lefújatjuk a vizet és minőségi ellenőrzést végzünk, hogy megbizonyosodjunk a csiszolás minőségéről. Majd a csiszolóasztalon kézi csiszológéppel csiszoljuk meg az ablakpárkány végeit.

A precíz gyártási folyamatnak hála tempós kivitelezést valósítunk meg: egyedi méret, házhoz szállítva, akár 6 óra alatt.

Az alábbi linken hasznos „párkánykalauzt” talál, ami segíthet a megfelelő ablakpárkány megtalálásában. 

Sőt, gondolunk a lakossági ügyfelek mellett a viszonteladókra is, a rendkívül kedvező partner programunknak köszönhetően.

További segítségre van szüksége?

Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

További bejegyzéseink

Júliusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Padan Dark gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.