Fedezze fel az Otthonfelújítási Támogatásban rejlő lehetőségeket

2024-ben ismét elérhető az Otthonfelújítási Támogatás, mely során akár egy 6 millió forintos támogatási csomagot is igénybe vehet otthona energetikai korszerűsítésére.

Készüljön – hamarosan indul a pályázati időszak!

Párkány

Mutatjuk a részleteket

Hamarosan benyújtható

A pályázatokat 2025. december 31-ig lehet majd benyújtani, azonban 2026. április 30-ig lehet megkötni a hozzátartozó kölcsönszerződéseket. Szakértők szerint azonban a 108 milliárd forintos forráskeret ennél jóval hamarabb ki fog merülni, így érdemes minél előbb benyújtania pályázatát.

Nem mindenki igényelheti

Egy személy adósként kizárólag egyszer pályázhat az 1990-ben vagy azelőtt épült családi- vagy ikerházára, melyre csak egy támogatást vehet fel. A pályázati feltételek közé tartozik továbbá, hogy az igénylő legalább 2024. május 1-től állandó bejelentett lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezzen az ingatlanban.

Több millió forint támogatás

Az elszámolható beruházási összeg összesen 7 millió forint, azonban ebbe beleértendő az 1 millió forint önerő is. Kisebb összeg igényléséhez arányosan szabják meg az önerő mértékét. A 6 millió forint 2,5 - 3,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásból és ezt kiegészítő kamatmentes hitelből tevődik össze.

Erre számolható el

A pályázók külső szigetelésre, nyílászárók cseréjére, a fűtési- és melegvíz-rendszer rendszer korszerűsítésére nyújthatják be az igényt.

Igazolni kell a korszerűsítést

Csak akkor számolható el a támogatás, ha a korszerűsítés legalább 30%-os energiamegtakarítást eredményez, melyet egy felújítás előtti és utáni, hiteles energetikai tanúsítvány tud igazolni.

További lehetőségeket is rejt

A nyílászárók cseréjével egyben ablakpárkányokat is cserélni kell - válasszon egy olyan megoldást, mely segíti Önt a rezsicsökkentésben!

Kültéri párkány
Kőpárkány

Egy kifizetődő megoldás a számlák csökkentéséért

Ablakok cseréjekor rendkívül egyszerű a jelenlegi ablakpárkányok leváltása egy olyan évtizedeken át tartó megoldásra, mely egyszerre több funkciót is ellát: generációkon át védelmezi és díszíti a falakat, miközben az energiamegtakarításban is segít! 

Ez pedig nem más, mint a kőpárkány

Ellenállóságával védelmezi a falakat, hatékonyan elvezeti a vizet a falról, mely másképp roncsolná a külső szigetelést és a fal szerkezetét. Letisztultságának és eleganciájának köszönhetően bármely stílusba beilleszthető, ragyogását hosszú ideig megőrzi, így díszíti is otthonát. 

Ráadásul generációkon keresztül élvezheti a tagadhatatlan előnyöket, hiszen kiválóan megállja a helyét otthona védelmezőjeként!

Hogyan segíti a kőpárkány a rezsicsökkentésben, energiamegtakarításban? 

A kőpárkány más párkányokkal ellentétben nem vetemedik, így a segédletünkkel megfelelő beépítéssel kiküszöbölheti a hőhíd kialakulását, mely a magas számlákat okozója.

Mi az a hőhíd és miért kell elkerülni?

A hőhíd a különböző hőmérsékletű belső- és külső levegő találkozásánál alakul ki a párkány alatt, mely során elindul a párakicsapódás. Kiküszöbölése nélkül olyan, mintha télen az udvarát fűtené, nyáron pedig hűtené! Így rengeteg energiát pazarol a belső hőmérséklet megtartására – mindezt azért, mivel nem megfelelően beépített kőpárkánnyal szerelte fel otthonát. 

A kőpárkány helyes beépítése gyerekjáték az Otthonfelújítási Támogatás során végzett munkálatok során. Akár maga is megteheti, nem kell várnia és fizetnie szakemberért, akiknél várhatóan hosszú várólista fogadná.

Akár 6 órán belül átveheti egyedi méretű kőpárkányát. Használja ki ezt a tökéletes pillanatot a párkánycserére! 

Válasszon egy kifizetődő megoldást és élvezze évtizedeken keresztül a kőpárkány által nyújtott védelmet!

Minden lépésben támogatjuk

Felújítás során minden lépést meg kell fontolni. Éppen ezért támogatjuk ott, ahol csak tudjuk

1.) LÉPÉS

Kiválasztás

Segédleteinkkel és blogunkkal segítjük abban, hogy igényeinek és tetszéseinek megfelelő természetes követ válasszon párkánya alapanyagaként.

2.) LÉPÉS

Rendelés

Weboldalunkon egyszerűen leadhatja rendelését, melyben méretvételi lapunk is nagy segítségére válhat.

3.) LÉPÉS

Szállítás

Az ország bármely részére kiszállítjuk új, egyedi méretű kőpárkányait, azonban telephelyünkön akár 6 órán belül is átveheti!

4.) LÉPÉS

Beépítés

Részletes szöveges és videós segédletünkkel, illetve ajánlott kiegészítőink segítségével Ön is beépítheti saját kőpárkányait, így nem kell várjon és fizessen a szakemberért, akik várhatóan hosszú várólistával rendelkeznek a támogatás miatt.

maple red gránit párkány
Travertin mészkő

GYIK

– Válaszok a kérdéseire

Olyan nagykorú, cselekvőképes, magyar adóazonosító jellel rendelkező emberek, akik magyar állampolgárok vagy legalább egy éve magyarországi állandó/tartózkodási hellyel rendelkeznek az Európai Gazdasági Térség más állampolgáraként. Ezen kívül tulajdoni hányaddal vagy holtig tartó haszonélvezeti joggal kell rendelkeznie.

Kizárólag az 1990-ben, vagy azelőtt épült, vezetékes gázhálózatra csatlakoztatott belterületi-, külterületi-, zártkerti lakóházakra, szabadon álló családi házakra, sorházi családi házakra, ikerházakra, melyeket az igénylő legkésőbb 2024. május 1-től lakja. 

Fontos továbbá, hogy kizárólag lakáscélú energiafelhasználás valósul meg benne – amennyiben vállalkozási, gazdálkodási tevékenység valósul meg, a vállalkozás energiafelhasználását külön mérőórák és közüzemi számlák kell igazolják.

A hitel türelmi ideje 3 hónap, mely után el kell kezdeni a törlesztést. A futamidő maximum 10 év lehet minden hosszabbítással együtt. A kölcsönszerződés megkötése után 2 éven belül be kell fejezni a felújítás költségeit. 

 • Anyagköltség: a berendezés és az újonnan beszerzett alapanyag finanszírozható hitelből. 
 • Kivitelezői munkadíj
 • Szakértői költségek
 • Hiteles energetikai tanúsítványok kiállítása
 • Bizonyos munkaköltségek: 
  • a munka biztonságos befejezéséhez szükséges költségek
  • közvetlen helyreállítási költségek
  • saját forrásként leírható költségek
 • Előkészítési, tervezési és eljárási költségek (a végső költség maximum 5%-áig)
 • Támogatott céllal közvetlen kapcsolatba nem hozható kiadások
 • Nem energiamegtakarítást szolgáló költségek
 • Szállítási díj
 • Épületbővítési, átalakítási kiadások

A felújítást kizárólag az alábbiak végezhetik el: 

 • A Szállítói Regisztrációs Listán szereplő kivitelezők (Tekintse meg a hivatalos listát itt)
 • Kölcsönigénylő személyével nem azonos és hozzá nem közeli hozzátartozó vállalkozók
 • Olyan gazdálkodó szervezet, mely tulajdonosa, alkalmazottja, alapítója vagy vezető tisztségviselője nem azonos a kölcsönigénylő vagy közeli hozzátartozója személyével. 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT TÖLTSE KI ŰRLAPUNKAT!

Júniusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Yellow Rock gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
 • No products in the cart.