gránit ablakpárkány

Ezért a gránit ablakpárkány a vásárlók nagy favoritja

Az ablakpárkány kiválasztása meghatározó momentum. Valaki a külső alapján dönt, valakinek pedig csak az a fontos, hogy egy életre „letudja” a párkánykérdést. A szépség és időtállóság tekintetében a gránit ablakpárkány, ahogy a többi kőpárkány is, kiemelkedik a többi közül. Hogy miért? Ezt mutatjuk most be.

Amikor párkány keresésébe fog, valószínűleg a következőknek örülne a párkány kapcsán:

 1. Nem kellene kicserélnie idő előtt.
 2. A szennyeződéseket könnyedén le tudná tisztítani.
 3. Akár még 100 év múlva is ugyanolyan külsőt mutatna a kültéri ablakpárkány.
 4. Stabilizálná a szigetelést, így nem alakulna ki hőhíd sem.
 5. A házának olyan egyedi megjelenést adna, amire elégedetten csettintene. Sőt, még a vendégei is.

Ezt váltja ki a gránit ablakpárkány

A gránit ablakpárkány beépítése után általában kétfajta érzés jelenik meg az emberekben.

Öröm és elégedettség.

Öröm, mert végre olyan kőpárkány büszke birtokosai lettek, amelynek a nedvesség, az erős napsugárzás meg sem kottyan. Ami a formáját, külső megjelenését 100 év múlva is megtartja.

Erre szoktunk mindig egy markáns példát hozni:

A temetőben lévő, gránitból készült obeliszkeket.

Rájuk aztán tényleg igaz az a mondás, hogy olyanok, mint új korukban.

Az elégedettség érzését pedig az hozhatja elő, ahogy a gránit ablakpárkány vonzza a tekinteteket. Ahogy illeszkedik a ház környezetéhez. Ahogy kiemelkedik a párkányok közül.

Nem szürkeséggel, hanem élettel tölti meg az adott ingatlant.

Ki ne szeretne olyan otthont, ahol az egyes tárgyak összhangban vannak egymással, sőt ráadásul még szépek is?

Az elégedettség pedig nemcsak beépítés után maradhat meg, hanem utána akár 30-40 évvel is. A gránit ablakpárkány ugyanis nem olyan, mint egy extra tartósnak beharangozott, aztán 10-15 éven belül mégis cserére váró tárgy.

A gránit ablakpárkány reklám nélkül teszi a dolgát, akár több generáción keresztül is.

A mágikus alapanyag

A gránit mélységi magmás kőzet.

Mit jelent a magma szó?

Földfelszín alatti olvadt kőzetanyagot.

A gránit ennek megszilárdulásával jön létre, de az is megtörténhet, hogy ezek a kőzetek nem jutnak ki a magmakamrából és a lehűlésükhöz akár több ezer évre is szükség van.

A gránit tehát nem az a gyártósoron órákon belül megszülető fajta. A természeti erők alakítják. Pettyszerűség, szemcsés megjelenés is jellemzi, ugyanakkor van olyan gránitfajta, amelyik homogén hatású.

Amikor megszületik a gránit ablakpárkány

Szerencsénk van.

Azért, mert olyan kiváló minőségű kövekkel dolgozhatunk, amelyek a világ minden tájáról érkeznek hozzánk. Olaszország, Kína, India, Törökország, Németország és még olyan országok, ahol a természetes köveket kibányásszák, majd eljuttatják a szakemberekhez.

Így jutunk hozzá mi is a gránit mellett a mészkőhöz, márványhoz, technikai kőhöz.

Noha a legkorszerűbb gépekkel dolgozunk, mégis a gránitnál van szükség a precizitás legmagasabb fokára. A gránit ablakpárkány megmunkáláshoz ugyanis egy speciális gyémántfejre van szükség.

Hogy miért?

Mert a csiszolás más nyomást és fordulatot, sokkal vastagabb gyémántvésőt kíván. A megmunkálás így tovább tart, azonban lehetővé teszi azt, hogy a párkány egy életen át ragyogjon.

Ezért is lehet számítani arra, hogy nem 10-20 évig tesznek megbízható szolgálatot a gránit párkányok, hanem sokkal több ideig.

És ha már a gránit párkányokról esett szó.

Jöjjön egy olyan fajta, amelyik a vásárlók nagy favoritja!

Padan Dark – A sötét erő

Elsősorban a modern házakhoz illik és leginkább az antracit-fehér divatszínekhez a legideálisabb választás. A színe egyedülálló, fényes felülete felülről nézve mattnak tűnik, ami miatt a vásárlók kifejezetten kedvelik.

Az a gránitfajta, ami nem a harsányságával tűnik ki, hanem sokkal inkább az elegáns, kifinomult megjelenésével. Apró szemszerkezete van, ami homogén hatást kölcsönöz neki. Az építészek is kedvelik, hiszen sok belső és külső építészeti lehetőség van benne.

Ezt a gránitot Délkelet-Kínában bányásszák nagy mennyiségben.

A gránit referenciái

Az egyik legjelentősebb referencia a már említett obeliszk, illetve a temetőkben látható gránit sírkő. Nem véletlenül választják a hozzátartozók ezt a követ, hiszen nem kell aggódniuk amiatt, hogy valaha fel kell újítani a gránit sírkövet.

Jól bírja a csapadékot, hőt és a karcolásokat is.

Erre remek példa a szentpétervári Téli Palota, amelynek egy bizonyos része gránitból készült.

Az sem véletlen, hogy nyugati szomszédunknál, Ausztriában számos középület előtt a parkolók nagy része gránitból készült. Persze nem alacsony áron, de cserébe több gondot nem kell fordítani rá, hiszen az anyag időtállóságára, megbízhatóságára lehet számítani.

Ha visszagondolunk ügyfeleink egyedi kéréseire, akkor a gránitból készült tárgyak kapcsán a következő jutnak eszünkbe: gyúródeszka, borosüvegtartó, fésülködőasztal, fürdőszobapult, kandalló, konyhapult.

Tehát a gránitos határok szinte végtelenek.

Egyszerű, de nagyszerű ápolás

A gránit alapanyagú párkány és könyöklő kiváló fizikai paramétereinek köszönhetően nem igényel extra ápolást, mégis oda kell figyelni a megfelelő tisztításra, hiszen a gránit meghálálja a törődést.

Évi egyszeri impregnálással ugyanis minden makacs szennyeződés, festék vagy olajos anyag könnyedén eltávolítható a felületéről. Az impregnálással megakadályozható a káros vagy szennyező anyagok beszívódása, ezáltal az elszíneződéstől és a foltosodástól is megkímélhetjük.

Szinte sebezhetetlen a gránit párkány, mégis az extrém terheléstől tartózkodni kell, és kerülni pl. a gyertya vagy a zsiradék tárolását, mert ezek megfoghatják a felső réteget.

Az ár és ami mögötte van

A gránit ablakpárkány ár kapcsán érdemes megjegyezni, hogy elég magas áron kapható, mégis olyan befektetés, aminél még minimális kockázatról sem beszélhetünk.

Ez olyan, mint annak a tornacipőnek az esete, ami silány minőségű anyagból készült és emiatt egy éven belül elhasználódik. Viszont egy márkás, drágább, minőségi anyagból készülő cipőnél már más a helyzet (persze vannak bántó kivételek), hiszen ott nemcsak a márkát, hanem a vele együtt járó időtállóságot is megvesszük.

Pontosan ilyen a gránit ablakpárkány is, ami a magasabb árért cserébe a következő előnyöket nyújtja:

 • a fényét kifogástalanul megtartja
 • kemény, időtálló anyaga miatt életre szóló megbízhatóság jellemzi
 • nem szívja be a nedvességet, ellenáll az esőnek, hónak, jégnek is
 • kevésbé sérülékeny, így remekül tűri a hosszú évtizedek „viszontagságait” is
 • gyönyörű megjelenése miatt a házat egyedi „színnel” ruházza fel

A szigetelés segítője

Mivel szilárd, masszív anyagról van szó, ezért a gránit kőpárkány olyan bosszantó jelenség kialakulását is megakadályozhatja a megfelelő szigetelés kialakítása esetén, amit hőhídnak hívunk.

A hőhíd akkor alakul ki, amikor a kinti hideg vagy meleg levegő a falak bizonyos pontjain érintkezik a belső levegő hőmérsékletével. Emiatt pedig hőcserélés, párakicsapódás, azaz nedvesedés jelenik meg, így a falak is penészesek lehetnek.

Mivel a gránit megtartja a formáját, ezért nem kell attól tartani, hogy a szigetelést meggyengítené.

Összegzés – Gránit ablakpárkány

A gránit ablakpárkány választásánál a legfőbb motiváció a vásárlóink számára az időtállóság. És természetesen a szépség is.

Mivel a gránit referenciái és előnyei önmagukért beszélnek és a letisztult, elegáns megjelenése is magával ragadó, ezért a vásárlóink között népszerűnek számít ez a kőpárkány, azon belül is a Padan Dark.

Ha Ön is szeretne gránit ablakpárkánnyal, belső könyöklővel gazdagítani otthonát és szeretné egy életre „letudni” a párkánykérdést, keressen minket bátran!

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Júniusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Yellow Rock gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
 • No products in the cart.