kőpárkány kültéren

Ezért fontos az anyag: a párkányok kültéri igénybevétele

Megosztom az oldalt

Az otthonunkat védő párkányoknak kültéren sok időjárási tényezőnek kell ellenállni nap mint nap. Amennyiben nem megfelelő minőségű párkányt választunk, könnyen megeshet, hogy rövid időn belül elhasználódnak, és ki kell őket cserélni. Mutatjuk, hogy a párkány kültéri felhasználásánál melyik anyag áll ellen mindennek!

A párkány célja, hogy megvédje otthonunk falait a beázástól – hiszen ha a víz beszivárog a falakba, az télen megfagy, és tönkreteszi a szerkezetet. 

Ahhoz, hogy ezt a funkciót évtizedeken keresztül el tudja látni, magas fokú ellenállósággal kell rendelkezzen az időjárási viszonyokkal szemben.

Az UV sugárzás kiszívhatja a műanyag párkányok színét, a csapadék és a fagy hatására pedig a fa párkány megduzzadhat, vetemedhet. 

Ha igazán tartós és végleges megoldást szeretnénk, akkor fontos, hogy olyan anyagú párkányt válasszunk, ami ellenáll a felsorolt időjárási tényezőknek.

A Párkányos csapata elhivatott, hogy megadja Önnek azokat a párkányokat, amelyeket nem kell lecserélnie pár év után, mert elszíneződtek vagy vetemedtek volna. Ezért válaszjuk alapanyagként a márványt, gránitot és mészkövet, melyek akár generációkon keresztül is elkísérik.

Külső ablakpárkány

Így állnak ellen a természetes kőből készült párkányok a kültéri tényezőknek

Gránit párkány

Az egyik legnépszerűbb kültéri párkány alapanyag, nem véletlenül: rendkívül időtálló, ellenáll a víznek, hónak, fagynak, UV sugárzásnak. Keménységéből adódóan a mindennapi használat mellett sem veszít fényéből évtizedeken át. A gránit maga a tartósság, időtállóság jelképe – évszázadokon keresztül is könnyedén veszi a napi szintű megpróbáltatásokat.

A friss szennyeződéseket könnyedén el lehet távolítani a felületéről, nem igényel különleges bánásmódot, ápolást. 

Mészkő párkány

Bár külső hatásokra sokkal érzékenyebb, mint a gránit, a meleg színekkel és a mediterrán stílussal, amelyet kölcsönözni tud otthonunknak, könnyedén belopja magát a szívünkbe. 

Bár ellenáll az UV sugárzásnak, üledékes kőzet, könnyebben sérül, mint társai, a mész miatt pedig zsír- és savérzékeny. Rendszeres tisztítás és impregnálás mellett azonban a mészkő párkányok is kitűnő választásnak bizonyulnak otthonunk védelmére és díszítésére.

Márvány párkány

A mészkőhöz hasonlóan üledékes kőzetről van szó, így a márvány párkányok is zsír- és savérzékenyek. A különbség a kialakulásnál keresendő: a hő és a statikai nyomás hatására válik szemszerkezetű kőzetté. 

Vízszívó tulajdonsága és az UV sugárzás miatt fontos a rendszeres impregnálás, hogy sokáig élvezhessük az eredeti küllemét. 

Párkány kültéri felhasználására

Ellenállóság szempontjából a gránit van az élen, őt követi a márvány és a mészkő. A változatos színeknek köszönhetően bármely természetes kőből megtaláljuk azt, amely beilleszthető otthonunk stílusába – kültéri ablakpárkányként, vagy akár könyöklőként, belső ablakpárkányként is.

Melyik anyagú ablakpárkány lenne a jó választás?

A Párkányos csapata segít – csak vegye fel velünk a kapcsolatot, és megkeressük az Ön számára legmegfelelőbb kültéri és/vagy beltéri ablakpárkányt!

Böngéssze weboldalunkat és válogasson időtálló, természetes kőből készült párkányaink közül! Védje meg és díszítse otthonát évtizedeken keresztül a Párkányos termékeinek segítségével!

További segítségre van szüksége?

Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

További bejegyzéseink

Júliusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Padan Dark gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.