Dekoráció a párkányon

15 tipp, hogy díszítse könyöklőjét, párkányát

Gondolt már arra, hogy ablakpárkányát, könyöklőjét még hangulatosabbá tegye? Rengeteg lehetőség van arra, hogy egyedi díszítéssel még vonzóbbá varázsolja otthonát. 15 ötletet mutatunk be a párkány, még inkább a könyöklő díszítésére, dekorációjára.

Csak képzelje el!

Gránitból, márványból, mészkőből, esetleg technikai kőből készült párkánya már így is gyönyörűen mutat. Valósággal együtt él a térrel, környezettel.

Mégis hiányzik valami. Amitől még inkább harmóniát költöztethet be otthonába. Ami a vendégeket is elismerésre ösztönözheti. Amitől Ön is nyugodt, békés marad, akárhányszor megérkezik a térbe.

Mutatunk 15 párkány dekorációs lehetőséget:

1.Modern olvasóhajlék

2. Párkánykert

3.Gyermekjátékok, apró tárgyak

4.Gyertyafényes romantika

5.Extra ülőhely

6.Tárolási tér

7. Ünnepi dekoráció

8.Gyömölcskavalkád

9.Markáns munkaterület

10. Családi fotógaléria

11.Művészet szem előtt

12.Házi kedvencek

13.Kis lámpák

14.Könyvespolc

15.Éjjeliszekrény

És most lássuk szépen, sorban a lehetőségeket!

1. Modern olvasóhajlék

Elég széles a párkány ahhoz, hogy elférjen rajtuk egy könyv? Vagy akár több is?

Helyezkedjen el kényelmesen az ablak előtt egy párna segítségével! Egy kis nyugtató zene, esetleg tea, bor és már ki is nyithatja kedvenc könyvét, hogy elmélyüljön a történetben. Az ablakon keresztül beszűrődő napfény vagy egy kis lámpa fénye pedig láthatóvá teszi az olvasott szöveget.

2. Párkánykert

Elhelyezhet gyönyörű növényeket, igazi virágritkaságokat mind az ablakpárkányon, mind a könyöklőn egyaránt. De akár teásdobozokat, befőttesüvegeket, üvegpalackokat, régies edényeket is használhat dekoráció gyanánt.

A derűt árasztó virágok, növények természetes szépséget, meghittséget közvetítenek a ház lakói és vendégei felé.

3. Gyermekjátékok, apró tárgyak

Kis játékfigurák, apró szuvenírek, fontos, ámde miniatűr emlékek. Kellemes hangulattal tölthetik fel a szobát, nappalit, bármilyen helyiséget.

A gyerekszobában pedig egymás mellett sorakozhatnak a kedvenc játékok a könyöklőn. Végre nem kell azon törnie a fejét, hogy vajon hova is rakja el a gyerekek játékait, melyik fiókba próbálja még beleerőltetni őket.

Ott lesznek szem előtt, így gyermeke is könnyedén hozzáférhet.

4. Gyertyafényes romantika

Egy este zavartalanságát, békéjét, romantikáját megalapozhatja gyertyával/gyertyákkal, amelytől teljesen ellazulhat, és ünnepivé varázsolhatja a helyiség atmoszféráját.

5. Extra ülőhely

Mit szólna, ha könyöklő akár még ülőalkalmatosságként is szóba jöhetne? Puha párna, dekoratív lámpa, személyes kellékek hozzáadásával még otthonosabb lehet ez a terület.

Ráadásul ha strapabíró könyöklőről van szó, akkor az sem jelent problémát, ha egyszerre többen foglalnak helyet rajta.

6. Tárolási tér

Ha például az adott helyiség irodaként funkcionál, akkor egyes iratok, mappák, dobozok különleges helyre kerülhetnek. Miközben beszűrődik a természetes fény, Ön egy karnyújtásnyira helyezheti el a munkával kapcsolatos fontos kellékeket.

7.Ünnepi dekoráció

Legyen szó karácsonyról, húsvétról, születésnapról, családi eseményekről, változatos lehetőségek, izgalmas ötletek állnak rendelkezésre.

Ugyanis a párkányra és a könyöklőre is rakhat ünnepi dekorációkat, pl. mini karácsonyfát, betlehemet, húsvéti tojásokkal telerakott kosarat vagy éppen születésnapi díszbe öltöztetett kellékeket.

8. Gyümölcskavalkád

Ha szeretné a konyháját még inkább barátságosabbá tenni, az ízletes gyümölcstál a könyöklőn egyedi választás lehet. Könnyen elérhetővé válnak így az ínycsiklandozó finomságok, ha egy kis harapnivalóra vágyik.

Akár almát, narancsot, sárgadinnyét is kirakhat a könyöklőre. De arra mindenképp ügyelnie érdemes, hogy gyorsan romló gyümölcs ne kerüljön az ablak elé.

9. Markáns munkaterület

Mit szólna ahhoz, ha a könyöklő egyedi íróasztalként funkcionálna?

Fontos iratok, szakkönyvek, stílusos papírnehezékek még inkább hozzájárulhatnak az ablak előtti terület szemnek is kellemes megjelenéséhez. Így nemcsak esztétikus „sarok” jön létre, hanem a következő projekten való munka is nyugodt környezetben valósulhat meg.

10. Családi fotógaléria

Ez az ötlet azoknak jöhet jól, akik nehezen találnak helyet a falon bekeretezett fényképeik számára. Gondolt már arra, hogy inkább az ablak előtti teret használja?

A meghatározó emlékeket magában foglaló fényképek így természetes fénnyel, akár gyertyával, lámpával „megtámogatva” még inkább családiasabbá varázsolhatják az adott helyiség hangulatát.

11. Művészet szem előtt

Akár szobrok, miniatűr festmények, művészi fotók is megjelenhetnek a könyöklőn. A fenti példákból szemezgetve pedig olyan ötletekkel is vegyítheti a művészi összhatást, mint a könyvek, növények, dekoratív gyertyák.

12. Házi kedvencek

A házi macskák előszeretettel választják a párkányt pihenésük helyszínül. De ha pl. ha papagája van, akkor akár a madárkalitka is a könyöklő szép „dísze” lehet. Ráadásul kedvenc madara figyelemmel követhet minden lényeges eseményt az ablakból, miközben elegendő napfényhez juthat.

13. Kis lámpák

Egy ablak elé tolt fotel, kanapé. A könyöklőn pedig egy asztali lámpa. Kezében pedig egy újság vagy egy könyv. Máris egy helyen vannak az ideális este kellékei. Tehát pofonegyszerűen teremthet idilli hangulatot.

14. Könyvespolc

Vannak olyan könyvek, amelyeket különösen szeret? Amire nap mint nap örömmel néz rá? Itt a lehetőség, hogy könyöklője könyvespolcként is működjön. Nemcsak mutatós, hanem praktikus ötlet is lehet, főleg annak, aki már végképp nem tudja, hol tárolja a könyveit.

15. Éjjeliszekrény

Miért ne simulhatna közvetlenül a falhoz az ágy? A könyöklő pedig máris éjjeliszekrényként lehet ideális megoldás, rajta kis lámpával, könyvvel, ébresztőórával.

Ami még kell a megvalósításhoz

A fenti ötletek kivitelezéséhez olyan alapanyagú párkányra/könyöklőre van szükség, amelyen bármilyen tárgy, gyümölcs, családi kellék meggyőzően mutat.

Mi természetesen ezen a téren is a természetes kőből készült termékekben bízunk, hiszen az ügyfeleink visszajelzései is azt mutatják, hogy az idők során megtartják a formájukat és nem kell azon bosszankodni, hogy sajnos ki kell cserélni a párkányt, mert feladta a küzdelmet.

Bármelyik természetes anyagot (gránit, márvány, mészkő) is vizsgáljuk, mindegyiknél hasonló előnyökkel találkozhatunk.

Ami megkönnyítheti a választást

Amikor egy terméket vásárolunk, természetesen mindenhol csak az előnyökkel szembesülünk. Érthető, hiszen mindenki igyekszik a lehető legjobb színben feltüntetni a portékáját. Az már más kérdés, hogy mit mutat a gyakorlat.

Vásárlóink a következő előnyöket tapasztalhatják meg:

1. A természetes anyag szépen harmonizál a ház színeivel, stílusával.

2. Időtállósága miatt nem kell attól tartani, hogy évek múlva cserére lesz szükség.

3. Impregnálással könnyedén tisztítható, így a foltosodás és az elszíneződés kizárható.

4. A stabil szerkezetnek köszönhetően a szigetelésben is hatalmas segítséget nyújt.

Összegzés

Olvashatta Ön is, hogy milyen szerteágazó lehetőségek vannak a párkányok, de sokkal inkább a könyöklők díszítésére. Használhatja akár könyvespolcként, családi emlékek tárolására vagy éppen ünnepi dekorációk helyeként is.

Rakhat rá gyümölcsöket, madárkalitkát, gyermekjátékokat is.

Meghitt hangulatot teremthet gyertyákkal, virágok, növények elhelyezésével vagy akár extra ülőhely megalkotásával. Kialakíthat munkaterületet, kisebb irodát, ahol minden fontos dokumentumot tárolhat.

Az ötleteknek csak a képzelete szabhat határt és bízunk benne, hogy valamelyik tippnek hasznát tudja venni, ezáltal otthonosabbá, barátságosabbá tudja varázsolni házát, lakását.

Ammenyiben szeretne olyan párkányt vagy könyöklőt, amivel a fenti lehetőségeket pofonegyszerűen megvalósíthatja, akkor keressen bennünket bátran!

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Májusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Rosa Porino gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

Nekünk fontos a véleménye!

Töltse ki a kérdőívünket, válaszaiért cserébe kuponkódot kap, amit ajándék egyedi törlőkendőre használhat fel.

0
Kosár
  • No products in the cart.