Yellow Rock párkány

Az ideális ablak könyöklő kiválasztása

Nem is gondolnánk, hogy milyen nagy az ablak könyöklő szerepe a belső tér kialakításában. Pedig van, hogy pont ez teszi fel a pontot az “i”-re. Cikkünkből kiderítheti, hogy miért is fontos a megfelelő ablak könyöklő, illetve hogyan tudja kiválasztani a számára tökéleteset! 

Otthonunk tervezésénél rendkívül fontosak a részletek. Igaz, aprónak tűnnek, mégis ezek a kis változtatások tudják egy teljesen új szintre emelni a megjelenést, a tér atmoszféráját. 

Ilyen az ablak könyöklő is.

A könyöklők a kültéri ablakpárkányokkal szemben a belső térben helyezkednek el az ablak alatt. Bár itt nem kell ellássák eredeti feladatukat, ami a csapadék elvezetése a falról (hiszen beltéren nincs eső), egy hasonlóan fontos küldetést teljesítenek: megadják a belső térnek azt a pluszt, amellyel teljes lehet a design. Ráadásul tökéletes helyet adnak dekorációknak, ülőhelyeknek, vagy akár állatok fekhelyének is! 

Ebből adódóan rendkívül fontos, hogy pontosan milyen beltéri ablakpárkányt választunk. 

ablak könyöklő

De milyen az ideális ablak könyöklő?

Ezt a kérdést úgy válaszoljuk meg, hogy cikkünk olvasásának végére Ön is ki tudja választani a számára tökéletes megoldást! 

Szép

Amikor otthonunk belterét szeretnénk díszíteni ablakpárkánnyal, az elsődleges szempont a megjelenés, mivel vízelvezető funkcióját nem kell ellássa. Fontos, hogy választásunk tükrözze személyiségünket és passzoljon a tér stílusához. 

Például nem mindegy, hogy klasszikus, modern, vagy éppen skandináv stílusú otthonunk. 

A klasszikus design-hoz egy időtálló megjelenésre van szükség, a modern stílushoz egy letisztult vagy pont, hogy texturált hatásra, míg a skandináv design a minimalizmushoz és a praktikussághoz áll közel, így ezeket az értékeket kell keresni a párkányban is. 

Ellenálló

Amikor párkányról beszélünk, hosszú távra tervezünk. Emiatt kifejezetten fontos, hogy az ablak könyöklő ellenálló legyen, hogy a mindennapi szennyeződések és azok eltávolítása ne okozzanak gondot számunkra.

Egyszerűen tisztítható

Ki szeretne egy olyan párkányt otthonába, melyet rendkívül nehéz tisztítani, eltávolítani róla a szennyeződéseket? Természetesen senki.  

Tartós

Az ellenállóságból következik az időtállóság, ráadásul ki nem szereti a tartós megoldásokat? Egy párkányt nem pár hónapra vagy évre vásárolunk és építünk be, hanem évtizedekre, generációkra előre tervezve. Ehhez pedig egy olyan párkányra van szükség, amely hosszú időn át megtartja szépségét. 

Az ablak könyöklő, ami nyújtani tudja mindezt 

Sokan választanak beltérre műanyag könyöklőt vagy párkányt – pedig ha megnézzük, a felsorolt négy szempont (szerintünk) egyikének sem felel meg. 

Persze megeshet, hogy valakinek ez imponál, viszont a fehér műanyag rideg hatást kelt, egyáltalán nem természetközeli, így sokan nem sorolnák a “szép” kategóriába. 

Az UV sugárzás a műanyag párkány egyik legnagyobb ellensége, mivel hatására pár év múlva sárgulni kezdhet, illetve a penészedés veszélye is fennáll – így ellenállónak sem mondanánk. A sárga foltokat pedig megpróbálhatjuk eltüntetni, azonban ahhoz sok tisztítószerre, időre és türelemre van szükség.

Ebből pedig következik, hogy nem egy tartós megoldás, hiszen amennyiben nem szeretnénk egy eredetileg fehér, majd később besárgult, tán penészes könyöklőt otthonunkban, szükséges a csere. 

A csere során pedig elgondolkozhatunk, hogy miért is nem egy tartósabb, ellenállóbb, egyszerűbben tisztíthatóbb, sőt, szebb megoldást választottunk korábban. 

De melyik is lett volna a jó választás?

kőpárkányok

A természetes kőből készült ablak könyöklő!

A gránitból, márványból és mészkőből készült ablakpárkányok mind a négy szempontnak megfelelnek. 

Szép, mivel minden követ a természet alkotott meg, és elbűvölő eleganciával rendelkeznek. A márvány az exkluzivitás megtestesítője, a gránit a letisztultságot képviseli, míg a texturált mészkő mediterrán stílusú. Az viszont közös, hogy minden mintázat és szín évmilliók történetét meséli el.

A gránit rendkívül ellenálló, így a karcolások és foltok miatt sem kell félni. A márvány és a mészkő puhább kőzet, amelyek érzékenyek a zsírra, savra, lúgra és fizikai behatásokra, azonban évenkénti pár perces impregnálással ők is ellenállóvá válnak a foltokkal szemben. 

Az impregnálásnak köszönhetően pedig rendkívül egyszerűen, egy vizes kendővel le lehet róla tisztítani a szennyeződéseket. A makacsabb foltok ellen a gránitot is érdemes évente kezelni.

Ráadásul évtizedeken, generációkon keresztül megőrzik szépségüket, így tökéletes választásnak bizonyulnak!

Ha pedig ez nem lenne elég – mindennek köszönhetően egy kifizetődő megoldásnak bizonyulnak, hiszen a szakszerű beépítést követően nem kell aggódjon a csere miatt! 

Természetes kő ablak könyöklő, a kifizetődő megoldás

Rendelje meg kő párkányát webshopunkból, és tegye le a voksát a szép és tartós megoldás mellett, mely generációkon keresztül megállja helyét! 

Gránit, márvány és mészkő kínálatunkból biztosan megtalálja azt, amely tökéletesen kiegészíti belső tereit, a kiegészítők menüpontban pedig megtalálja azokat a kellékeket, amely a szakszerű beépítéshez és ápoláshoz szükséges.

Segédleteinknek és blogbejegyzéseinknek köszönhetően pedig minden információt megtalál a természetes kőből készült párkányokkal és könyöklőkkel kapcsolatban!

Kérdése van? Keressen fel minket elérhetőségeink egyikén, szívesen segítünk!

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Májusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Rosa Porino gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

Nekünk fontos a véleménye!

Töltse ki a kérdőívünket, válaszaiért cserébe kuponkódot kap, amit ajándék egyedi törlőkendőre használhat fel.

0
Kosár
  • No products in the cart.