Belső ablakpárkány

Így lesz mutatós a belső ablakpárkány

Szeretjük, amikor az otthonunkban van valami egyedi, valami különleges, ami minket tükröz – ami által megteremtjük a számunkra legideálisabb környezetet. Ebben a cikkünkben most bemutatjuk, hogy egy belső ablakpárkányból hogyan lehet kihozni a legtöbbet, és miért érdemes természetes kőből készült párkány segítségével feldobni a belső teret.

Sokan a lakberendezés és a dekorálás során viszik bele saját egyéniségünket a szobába és a térbe – ez megnyilvánulhat különböző stílusú és színű bútorokban, de vannak, akik szobanövények segítségével dobják fel a környezetet, vagy esetleg egy különleges színű vagy mintázatú falfestékkel. 

Azonban az ablakpárkány is fontos szerepet játszik a lakberendezésben, a tér kihasználásában és az egyediség tükrözésében is! Fontos megemlíteni, hogy amíg a kisebb, dekoratív tárgyakat könnyen tudjuk cserélni és mozgatni, egy belső ablakpárkány nagyobb elköteleződést igényel, tehát nem szabad elhamarkodott döntést hozni, mielőtt beépíti álmai belső ablakpárkányát.

Mi most ebben kívánunk segíteni: elhoztunk néhány fontos információt és tudnivalót a belső ablakpárkányokról, hogy megkönnyítsük a választást. Ha Ön is kíváncsi, hogy milyen anyagból érdemes belső ablakpárkányt választani és milyen kreatív módon lehet kihasználni a benne rejlő lehetőségeket- ez a cikk Önnek szól! 

Milyen anyagú legyen a belső ablakpárkány?

Az anyag kiválasztásánál általában két nagyobb kategória között szokott a döntés nehezen menni: ez pedig a műanyag és a természetes kő.

Míg a műanyag is tartós és elsőre talán költséghatékonyabb választásnak is tűnik, fontos kiemelni, hogy egy műanyag párkány közel sem nyújtja azt a minőséget, mint a természetes kőből készült társai! 

A természetes kőből készült párkányok sokkal strapabíróbbak és kopásállóbbak, ráadásul az évek múlásával tekintélyükből nem veszítenek – egy természetes kőpárkány egy életen át ugyanolyan szemet gyönyörködtető lesz, akár csak újkorában.

Kínálatunkból mészkőből, márványból, illetve gránitból készült párkányok közül tud válogatni. 

A márvány fényes, egyedülálló erezetes felületével eleganciát visz a térbe – ha egy igazán szofisztikált és ízléses ablakpárkányt szeretne, akkor a márvány remek választásnak bizonyulhat.

A gránitot különösen jó keménysége miatt kedvelik – ha olyan párkány után kutat, ami bírja a gyűrődést, akkor a gránitot mindenképp ajánljuk. Nem csak praktikus, hanem változatos is, így különleges, meleg színárnyalatok közül is tud választani.

A mészkő párkányok egyszerű, de annál nagyszerűbb külseje és letisztultsága egyensúlyt teremt a térben. Ajánljuk mindenki számára, akik egy tiszta, mutatós felülettel szeretnék feldobni az ablak előtti teret.

A belső ablakpárkány nyújtotta lehetőségek

Szemet gyönyörködtető, esztétikus és a helyiséget észrevehetően bearanyozza – ráadásul praktikus is!

A belső ablakpárkányok már magukban is dekoratívak, azonban ha szeretné még személyesebbé tenni környezetét, akkor különböző kreatív módokon a párkány által nyújtotta felületet és teret személyre tudja szabni, aminek csak a kreativitás szab határt.

Hadd mutassunk most be három praktikus használati módot! Ha pedig még több dekoratív tippre vágyik, akkor bátran ajánljuk ezt a korábbi cikkünket.

  1. Könyvmolyoknak ideális

Önnek szenvedélye az olvasás? Miért is ne helyezné el kedvenc könyveit egy belső ablakpárkányon? Egy stabil belső kőpárkány a legvaskosabb irodalmi műveket is elbírja, így ideális arra, hogy kedvenc műveit dekoratív módon egy kőpárkányon helyezze el.

  1. A belső béke szentélye

Szereti a növényeket, a kis szobrokat, párologtatókat, esetleg füstölőket? 

Egy ablakpárkány remek hely a szobanövényei számára, hiszen a növények az ablakban tudják a legkiadósabb napfürdőket venni. A növények mellett pedig kisebb, dekoratív szobrok remekül mutathatnak, az igazán elbűvölő élményért pedig egy kellemes illatú párologtató is kerülhet a párkányra. Így tulajdonképpen egy benti, miniatűr kert kialakítása is lehetséges az ablakpárkány segítségével.

  1. Emlékek tárháza

Családi fotók, szuvenírek, esetleg kitüntetések – ezek mind olyan dolgok, amik melegséggel töltenek el minket, ha rájuk nézünk. A belső ablakpárkány tökéletes teret biztosít arra, hogy a számára legkedvesebb emléktárgyakat egy mutatós helyen tudja tárolni és csodálni.

A párkány beépítése – egyedül vagy szakemberrel?

A kőpárkány beépítése csak elsőre tűnik bonyolultnak – igazából egy egyszerű, könnyen kivitelezhető folyamat, amit minden gond nélkül el lehet végezni, ha megfontoltan, lépésről-lépésre haladunk. A kőpárkány beépítését négy fő lépésre lehet lebontani, amik a következők:

  1. A kőpárkány választott helyének az előkészítése
  1. A vízszigetelés kialakítása
  1. A kőpárkány beépítése 
  1. Utolsó simítások

Összeállítottunk egy segédletet egy videóanyaggal, ami ezeket a lépéseket részletesen ismerteti és útmutatást ad, hogy milyen eszközökre lesz szüksége a beépítés során – ezt itt tekintheti meg.

Fontos megjegyezni, hogyha bizonytalannak érzi magát, vagy esetleg valamilyen egészségügyi probléma miatt kockázatos lenne egyedül belevágni a párkány beépítésébe, feltétlen forduljon szakemberhez!  Egy tapasztalt hozzáértő segítségével garantáltan sikeres lesz az ablakpárkány beépítése.

Belső ablakpárkányok – a legfontosabb tudnivalók összegezve

Íme tehát a legfontosabb tudnivalók a belső ablakpárkányokról.

Érdemes műanyag helyett természetes kőből készült párkányba beruházni, hiszen ezek sokkal strapabíróbbak és szebb összképet nyújtanak – választhatunk márvány, gránit illetve mészkő párkányok közül. Érdemes megfigyelni, hogy milyen környezetbe fog kerülni a párkány, és a szoba összképéhez, illetve az elképzelésünkhöz leginkább illő párkányt kiválasztani.

A belső ablakpárkány nem csak dekoratív, hanem praktikus is lehet – csak a képzelet szab határt a párkány által nyújtott tér kihasználásának. 

Maga a párkány beépítése egyszerű folyamat, amihez egy informatív segédletet mi is nyújtunk az Ön számára, azonban ha az önálló beépítés túl nagy lépésnek bizonyul, javaslott hozzáértő szakember segítségét kérni.

Kérdés esetén pedig forduljon hozzánk bátran!

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Júniusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Yellow Rock gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.