Minőségi kőpárkányok

Hol használható ki igazán a természetes kő ereje?

A természetes kő (gránit, márvány, mészkő) felhasználási lehetősége szinte végtelen. Egyedivé, különlegessé teszik a házak külsejét és belső tereit egyaránt. Olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek miatt megbízható választást jelentenek minden háztulajdonos számára. Ebben a cikkben olyan érdekességeket mutatunk meg, amelyek a természetes köveket kiemelik a különböző építészeti megoldások rengetegéből.

Tekintélyt parancsoló előnyök, amelyekkel a természetes kő rendelkezik

A természetes kövek (gránit, márvány, mészkő) a föld mélyén hosszú ideig érlelt „kincsek”, amelyek a következő előnyökkel rendelkeznek:

A szilárdságuk lehetővé teszi, hogy bizonyos időjárási viszontagságok (eső, jégeső, fagy, erős napsugárzás stb.) ellenére is megtartsák formájukat. Ugyanis vannak bizonyos párkánytípusok, amelyek nedvesség hatására elvesztik alakjukat.

A természetes kövek formálhatóságuknak köszönhetően változatos lehetőségeket kínálnak. Elég csak a síremlékekre, szobrokra (pl. Michelangelo Buonarroti Dávid-szobra carrarai márványból készült) vagy akár egy konyhapultra gondolni. A kőpárkányoknál maradva pedig a méretre vágást követő élmegmunkálás során gyönyörű ablakpárkányt lehet létrehozni.

Az esztétikumhoz rengeteget hozzátesz a természetes kövekre jellemző egyed színezet és mintázat, ami a modern és a hagyományos házakhoz is pompásan illik.

Természetes kövek régen és most

Régebben főleg építésre használták a természetes köveket, jó példa erre a Gízai nagy piramis (pl. asszuáni gránit, turai mészkő), a Westminster-palota, a Colosseum és az Országház (mészkő).

Manapság pedig inkább díszítőelemként funkcionál a természetes kő. Kőpárkány formájában pedig egyedülálló pluszt adhat a háznak.

A természetes kövek magával ragadó egyedisége

A természetes kövek különleges szépsége abból ered, hogy nincs két teljesen egyforma kő. Mindegyik máshogyan mutat, ha csak kicsit is, de különböznek egymástól. Ahogy fentebb utaltunk rá, a kövek használata szinte egyidős az emberi civilizációval.

Kőpárkány csiszolása
Törekszünk a precizitásra.

Ahogy mi kapcsolatba kerültünk a természetes kővel

Előszőr síremlékekkel kezdtünk el foglalkozni, aztán nyitottunk az építőipar felé is. Kőpárkányok, lépcsőelemek, lábazat, konyhapult, konyhapult, fürdőszobapult, kandallók burkolása, reggeliztető polcok, poháralátétek.

Ezeket mind, mind természetes kövekből készítettük.

Sőt, a sornak koránt sincs vége, hiszen került már ki a kezeink közül gyúródeszka, húsklopfoló, húsvágó deszka, szökőkút, különböző szobrok, mécsesek, oklevelek, kőágyak, irodabútorok, fésülködő asztal, dohányzóasztal is.

Látszik, hogy rengeteget dolgot el lehet készíteni természetes kőből. Ez mind szép és jó, ám mi különösen az ablakpárkányokra specializálódtunk, hiszen pontosan látjuk, mekkora igény van rájuk és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a természetes kövek.

És hogy kerülnek hozzánk és vesszük kezelésbe őket?

A kőpárkány elkészítésének első fázisa– A méretre vágás

A természetes kövek a világ több pontjáról érkeznek hozzánk, a sároki kőfaragó üzemünkbe.

Olaszországból, Indiából, Kínából, Törökországból stb. szállítják a masszív kőtömböket, amiket aztán rögtön kezelésbe is veszünk.

A megrendelések egyedi méreteket is magukban foglalnak, ezért a korszerű CNC vágógéppel a kívánt méretre vágjuk őket.

A kőpárkány elkészítésének második szakasza- A megmunkálás

Miután megvan a kért méret, új gépre helyezzük a természetes anyagot. Az új, ideiglenes állomása az élcsiszoló, élmegmunkáló szerkezet lesz, amely egyedülálló funkcióval is rendelkezik. Ugyanis a csiszolás mellett vízorrt is vág. Adódhat a kérdés, hogy mi az a vízorr?

A vízorr egy olyan alámetszés, egy vízcsöppentő horony, amelyet a párkányok, könyöklők alján alakítanak ki. Egyszerű és praktikus a szerepe: Elvezeti a vizet. A vízorr így megakadályozza azt, hogy a víz ráfolyjon a függőleges falazatra.

A kőpárkány végső formájának elnyerése után jöhet a következő lépés, amikor az egyedi méretre vágott, megmunkált kőpárkányok szállítóállványra kerülnek, és becsomagolt formában a pontos címre szállítjuk őket.

Kőpárkány vágása munkagéppel
Korszerű gépek segítségével készítjük a kőpárkányokat.

Kőpárkányos értékek- Ami miatt a kőpárkány a párkányfajták királya

Nem túlzó az elnevezés, hiszen az már önmagáért beszél, hogy természetes kőről van szó. Olyan

anyagról, amely építészeti csodákban, monumentális megoldásokban, kreatív formákban ölt testet.  

És miért kiváló választás a kőpárkány?

–    Tartósság: Hiába éri víz, pára, jeges eső, hó, erős napsugárzás a kőpárkányokat, meg sem kottyan nekik. Megtartják eredeti alakjukat, nem vetemednek, nem púposodnak. A megjelenésük életre szólóan kifogástalan lehet.

–    Könnyű tisztíthatóság: Ahhoz, hogy megtartsák a színüket, a minőségüket, szükség van megfelelő karbantartásra. Az évi egyszeri impregnálás csodát tesz a gránitból, mészkőből és a márványból készült párkányokkal.

–    Védelem: A kőpárkány ellentmondást nem tűrően, eredményesen védi meg a függőleges falazatot a csapadék káros hatásaitól.

–     Szépség: A kőpárkányok egyedülálló és változatos színben pompáznak. És ha odafigyelünk az ápolásukra, a természetes anyagból készült párkányok meghálálják a törődést és egy életen át szolgálják a háztulajdonosokat.

Hiszünk a kőpárkányokban

Mivel nap mint nap testközelből látjuk a természetes kövek előnyeit, szépségét, ezért a fent említett munkafolyamatok során odafigyelünk arra, hogy csak minőségi kőpárkányokat adjunk ki a kezeink közül.

Fontos számunkra a vásárlók visszajelzése, hiszen szeretnénk, hogy ügyfeleink, viszonteladóink is megtapasztalják a kőpárkányok szépségét és hasznosságát.

Ugyanakkor a korrekt, emberséges hozzáállás, kommunikáció alapelvárás magunkkal szemben.

Ön mit gondol a természetes kövekről?

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Áprilisi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Brown Star gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

Nekünk fontos a véleménye!

Töltse ki a kérdőívünket, válaszaiért cserébe kuponkódot kap, amit ajándék egyedi törlőkendőre használhat fel.

0
Kosár
  • A kosara jelenleg üres.