Párkányos Kőpárkány Webáruház

Honnan tudhatom, hogy minőségi-e egy kőpárkány?

A kő, mint természetes anyag a kültéren, párkányok esetében is kedvelt. Hiszen a kő nem fakul, viszonylag kevés karbantartást igényel és rendkívül tartós. Ellenáll a napfény és a tűz által okozott károknak és évekig megőrzi vonzó és esztétikus kinézetét. Nedvességálló és polírozva kiemelten könnyen tisztítható. De honnan ismerhető fel a minőségi kőpárkány a gyakorlatban?

Próbálja elképzelni egy pillanatra az athéni Parthenont, a római Colosseumot: hogyan néznének ki, ha mesterséges anyagból készültek volna?

A földből származó természetes kő szerves természete (nem mesterségesen előállított), színváltozatai (egészen egyedi és különleges lehet egy-egy darab) és tökéletlenségei miatt kedvelt.

Azaz nincs belőle két egyforma darab.

Ellenáll a nedvességnek, ezért nem okoz gondot számára ablakpárkányok alapanyagaként sem az ablakból kicsapódó páralecsapódás.

Ebből kiindulva azt gondolhatnánk, hogy nincs objektív támpont a választásukat illetően.

Valamint kőpárkányok esetében is „zsákbamacskát” választunk.

Ez azonban tévhit.

Minőségi kőpárkány a konyhában
Fotó forrása: Pinterest

A természetes kőből készült párkányok esetében a rendkívül tartós anyagú és sokoldalú, számos formátummal és felülettel rendelkezésre álló párkánymegoldásoknál csak figyelnünk kell a jelekre, ha a minőségre vágyunk.

Még beltérben a könyöklőknél is előnyös lépés lehet természetes kőből készült változat mellett dönteni, mert például

 • gond nélkül elviseli az alatta lévő fűtési rendszer hőjét,
 • stabil és csúszásmentes tulajdonságokkal ideális alapot képez dekorációhoz és növényekhez,
 • felépítéséből fakadólag sűrű és tartós, ami hatékonyan megakadályozza az ablaknál, az időjárás okozta nem kívánt huzatot;
 • gondozása egyszerű,
 • optikailag kombinálható más elemekkel, például padlólapokkal, falpanelekkel és akár konyhában ugyanabból a kőből készült munkalapokkal. (A gránit szennyeződésekkel és foltokkal szembeni érzéketlensége miatt közkedvelt választás a konyhában és fürdőben is.

Kültéren azonban ennél jóval fontosabb feladata is van az anyagnak, ablakpárkányok alapanyagként.

A minőségi kőpárkány jelei

Minden építőanyagnak vannak előnyei és hátrányai az egyedi alkalmazástól függően.

A kőburkolatoknak is megvannak az előnyei és hátrányai, de ha figyelünk az apró részletekre, a megfelelő helyre a megfelelő kőpárkányt választhatjuk meg.

A kőpárkányok minőségének jelei közt van, a természetes kőből származó mivoltjuk miatt:

 • a természetes esztétikus megjelenés.
 • a szinte „egyszer vesszük meg” jellemzője, tartóssága és hosszú élettartama,
 • időjárás- és tűzállósága, egyes típusoknál a karc- és kopásálló mivolta (például még az erős napsugárzás sem jelent problémát a gránit számára).
 • könnyű karbantartása,
Minőségi kő ablakpárkány
Fotó forrása: Pinterest
 • gránit esetében tartóssága, különleges szilárdsága, valamint vegyi és légköri hatásokkal, nedvességnek vagy az ablakokból kicsapódó páralecsapódással szembeni ellenállása mellett rendelkezik gondosan ellenőrzött dokumentumokkal és tanúsítványokkal. Ez az anyag ugyanis önmagában képes felhalmozni a sugárzást.
 • a párkány közel 1 cm-es dőlésszöge és csepegtető éle a víz elvezetéséhez, ami hatékony választássá teszi, mivel segít távol tartani a nedvességet.
 • a szakmailag kiváló segédanyagokkal és tudással történő felszerelése, amely megakadályozza azt is, hogy nedvességet kössön az anyag mögé, ami károsíthatná a követ.

Növelheti otthona értékét, ha valóban minőségi kőpárkányt választ, aminél a választástól, a beépítésen át odafigyel a részletekre, hogy a minőséget meg is tapasztalhassa.

Miközben hosszú távon pénzt takarít meg.

A fenntarthatósága mellett időtlen anyaga valósítja meg ezt Önnél is.

Beltéri kőpárkány
Fotó forrása: Pinterest

Ráadásul, ha mindeközben kerüli az erős tisztítószerek használatát, amely károsíthatja a felületeiket, akkor egyszer áldoz csak rájuk.

A minőségi természetes kő jól viseli az időjárás viszontagságait és hosszú évekig kitart. Egyetlen más anyag sem éri el ennek erejét és időjárásállóságát.

Jól elbír a nehéz díszítőelemekkel, nedves cserepekkel, visszatartja a szennyeződéseket, nem fakul a színe és nem zsugorodik össze.

Másrészt a kő nem hajlik meg, nem karcolódik, nem vetemedik, nem töredezik vagy duzzad meg.

Kültéri kőpárkány
Fotó forrása: Pinterest

A természetes kő jobb minőségű anyag, mint például a beton. A jó minőség pedig megakadályozza, hogy a penész károsítsák a homlokzatot.

Mindezen tulajdonságok hihetetlen hosszú élettartamot és hatalmas előnyt biztosítanak más típusú anyagokkal szemben.

A természetes követ nem lehet lemásolni

A természetes kőnek olyan egyedülálló minősége van, amelyet egyetlen gyártott anyag sem képes reprodukálni. És növeli az ingatlan vételárát, értékét.

A természetes kő használata otthonában egyszerű karbantartást, tartósságot és költséghatékonyságot jelent.

Mi a piaci árhoz képest akár 20-30%-kal pénzárcakímélőbb árakat kínálunk, automatizált folyamatainknak köszönhetően.

Olaszországból, Kínából és Németországból érkeznek hozzánk nagyobb mennyiségben az alapanyagok, amelyeket automata gépekkel 24 óra alatt vágják, csiszolják csomagolják és már szállítják is kollégáink.

Egyedi méretre gyártott termékek házhoz szállítását is vállaljuk.

Az általunk forgalmazott párkányok mindegyike minden törvényi és minőségi elvárásnak megfelel. Csakis kifogástalan állapotú alapanyagokból dolgozzuk, az általunk készített párkányokra garanciát is vállalunk! Keresse fel webáruházunkat!

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Júniusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Yellow Rock gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
 • No products in the cart.