Párkányos Kőpárkány Webáruház

Miért érdemes kőpárkányt választani? – előnyökről

A természetes kő egyik legjobb előnye a tartóssága. Párkánynál úgy tervezték, hogy ellenálljon a szélsőséges időjárási viszonyoknak. Még egy könyöklő az ablak belső részén is ideális olyan helyeken, mint például a fürdőszoba, ahol nagy a nedvesség és páratartalom. De mi a helyzet a kültéren? Miért érdemesebb ide a kőpárkány alkalmazása?

Minden kiadós eső után az ablak körül ott éktelenkedik a nedves folt a falon, a külső párkány az ablaknál pedig hosszú suvickolás után is foltos marad.

Próbálta lassan, próbálta gyorsan dörzsölni.

De minden egyes próbálkozás ugyanoda vezet: sosem lesz már az eredeti a párkány, a beázás is gyakori.

Ez pedig minden alkalommal valódi bosszúságot okoz.

Azt, hogy a két esemény, mármint az esőzés és a beázás/suvickolás között mennyire és miért szoros az összefüggés, abba sokan nem gondolnak bele.

Pedig gyakran az alaptézisünk igaznak bizonyul: rosszul választottunk párkányt.

Egy minőségi párkány nem ismeri a beázás fogalmát

Általánosan igaz, hogy nemcsak a párkány alapanyaga, de a beépítés módja is meghatározó tényező az elégedettségünknek.

Egy szakszerűen beépített, minőségi ablakpárkány megakadályozhatja a beázást. Az ablakon lecsapódó vagy az arról lefolyó nedvességet elvezetve, megakadályozza a vízbeázást.

Egy párkány segítségével meggátolható a penészesedés is.

Erről a párkány közel 1 cm-es dőlésszöge gondoskodik. Beépítésének halogatása (egy építkezés kellős közepén) gyakran a beázást is megkockáztatja.

Ezért célszerű akkor beépíteni őket, amikor az építkezés zajlik.

Minőségi kőpárkány

A beépítés szakszerű kivitelezése pedig a garancia a beázás kiküszöbölésére.

Ha ugyanis nem megfelelő a dőlésszög vagy a beépítést követően az esetleges rések nincsenek kitöltve vízszigetelő szilikon tömítőanyaggal, a vízelvezetés máris gyenge lábakon áll.

Amikor egy párkány kapcsán csakis az „azta-kombinációk”-at keressük és az olyan elegáns végeredményeket, mint amivel egy 600 dolláros Manolo Blahnik büszkélkedhet a Fifth Avenue valamelyik butikjának kirakatában, akkor jusson eszünkbe, hogy a párkánynak funkcionális szerepe is van.

Szerencsére a kőpárkányok gondoltak az esztétikumra és a pénztárcánkra is.

Vajon ismeri a kőpárkány legnagyobb előnyeit?

A kőpárkány óriási előnye talán az, hogy a többi anyaggal ellentétben nem vetemedik.

Miközben esztétikailag pluszt ad az épülethez.

Például egy gránit, mélységi magmás közetként teljesen vízálló és az évek alatt sem igényli a túl nagy törődést ápolás terén. A friss szennyeződések könnyedséggel eltávolíthatóak róla és színe és szerkezete is sokszínű lehet (az anyagok mintája kövenként változik).

De nézzük azokat az előnyöket, amikre kevés ember gondol első nekifutásra.

  • Amennyire minőségi, annyira nem is drága

Gyakran meglepődnek az emberek, amikor rájönnek, hogy a természetes kő nem is olyan drága, mint gondolták. Ha figyelembe vesszük a termék tartósságát és értékét, akkor máris hosszú távú befektetésnek bizonyul.

  • Természetes – a természetes kő a Földről származik és kevesebb vele a mesterséges hulladék

Legyen szó bányászott vagy mészkőről, a természetes kő tiszta. Esztétikailag elkápráztató látványt nyújt, gyönyörű és kiállja az idő próbáját. A természetes kő használata kevesebb mesterséges hulladékot termel és jobb a környezet számára.

  • Alacsony karbantartási igénnyel bír, kevésbé „macerás anyag”

A természetes kő kevés gondozást igényel a beszerelés után. Szinte bármilyen időjárási körülményt elvisel és nem szükséges átfesteni sem idővel. Egy márványra (is) igaz ugyan, hogy zsír- és savérzékeny, tehát az ilyen jellegű tisztítószerek alkalmazása kerülendő a tisztítása során, mégis egyszerűbb a gondozása. Ezek az anyagok csupán tudatosságot igényelnek.

A magas vízszívó képesség miatt csupán az impregnálásra célszerű törekedni és beépítéskor a megfelelő, alacsony vízfelvevő képességű ragasztó használatára.

Mint ahogy a mészkő esetében, ha kávé, esetleg vörösbor vagy bármely egyéb ilyen jellegű anyag kerül rá, azonnali eltávolítást igényel, a foltosodás elkerülése végett.

A kőpárkányok anyagától függően évenkénti ápolást igényelnek. Erről írtunk korábban.

  • Egészen változatos és egyedi lehet

Számos forrásból származhat – nem minden kő egyforma. Csupán arra célszerű figyelni, hogy a párkány illeszkedjen az épület egészéhez.

A kőpárkányok színe tehát illjen az ingatlan falazatának színéhez (egy mediterrán hangulathoz bármely mészkő párkány alkalmas), sőt az épület lábazatát és mindemellett az utca hangulata se elhanyagolandó. Mint ahogy a kertben található bútorok, kiegészítők is.

CSAK egy párkány?

Talán évtizedekkel ezelőtt így is volt.

Amikor a beltéri ajtókból is csupán néhány típusból választhattunk.

Ma a világ felgyorsult, egyik pillanatban a még Budapesten van, holnap már mérföldekkel odébb sétál a Szent Márk téren és a repjegyet is telefonon foglalja le.

Mi 35 éves szakmai tapasztalattal rendelkezve – akik egy 50 éves családi vállalkozás második generációs tagjaként képviselik e hivatást – úgy véljük, ma mindenkinek lehet egyedi párkánya.

Ami befektetésnek bizonyulhat hosszú távon is.

Segítjük Önt szakmai tanácsokkal, segédletekkel, választást könnyítő rendszerekkel, webáruházunkkal, házhoz szállítással. 

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Májusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Rosa Porino gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

Nekünk fontos a véleménye!

Töltse ki a kérdőívünket, válaszaiért cserébe kuponkódot kap, amit ajándék egyedi törlőkendőre használhat fel.

0
Kosár
  • No products in the cart.