A kőpárkányok sokoldalú termékek.

A kőpárkányok sokoldalúsága

Megosztom az oldalt

A kőpárkányok az ablak alatt nemcsak megbízható, praktikus megoldást jelentenek, hanem stílust, magabiztosságot, határozottságot sugároznak. Olyan tulajdonságok birtokában vannak, amelyek egyedülállóvá teszik a párkányfajták rengetegében. Ebben az írásunkban a kőpárkányok sokoldalúságát mutatjuk be.

1.   Eredményes védelem az időjárás viszontagságai ellen – Viszlát, lappangó nedvesség!

A minőségi kőpárkánynak nem árt meg az eső, hó, fagy, jég, erős napsugárzás. Vízállósága még a belső könyöklők esetén is megmutatkozik.

Az ablakpárkány alaptulajdonságait magabiztosan hozza. A vízorros kialakításnak köszönhetően remekül elvezeti a vizet az ablaktól és a homlokzattól.

Ennek köszönhetően nem fordulhat elő a lappangó nedvesség nevű jelenség. Ez akkor alakul ki, amikor az ablak beépítésekor a nyílás alsó részén egy olyan rész keletkezik, ahol megállhat a víz.

És ha a csapadék nem tud elfolyni, akkor a falban szívódik fel. A téli időjárás alatt a falban maradt nedvesség megfagy és ezzel károsítja a falat, tönkreteszi azt. A kőpárkányok ezt könnyedén megakadályozzák.

2. Az első osztályú hőszigetelés

A kőpárkányok megfelelő szigetelésével elkerülhető a hőhíd kialakulása. Mi az a hőhíd?

Ez egy olyan apró hézag, amin keresztül a kinti hideg vagy meleg levegő érintkezik a belső levegő hőmérsékletével. Aminek nagymértékű hőcserélés, párakicsapódás, azaz nedvesedés lesz az eredménye. És penészes falak, amelyek egészségtelenek.

Ezért lényeges, hogy a megfelelő szigetelőanyagot használva végezzük el a kőpárkány szigetelését. Ezzel ugyanis a fűtésszámla aggasztó emelkedését akadályozhatjuk meg.  

Beltéri kő ablakpárkányok
A természetes kövek bent is magabiztosak.

3.   A természetes minőség

A kőpárkányok természetes alapanyaga (gránit, márvány, mészkő) önmagában hordozza a föld mélyén erősödő, fejlődő minőséget.

Elég csak Olaszországra gondolni, azon belül is Toszkána tartományra, Massa-Carrara megyére. Itt bányásszák ugyanis a fehér vagy kék-szürke márványt. Pl. Michelangelo is carrarai márványból készítette a világhírű Dávid-szobrot.

Ezek a kövek masszív, hatalmas kőtáblák formájában jutnak el hozzánk Sárokra, ahol először méretre vágjuk, aztán megmunkáljuk a köveket, aminek köszönhetően elkészül a kőpárkány.

4.   Időtállóság

Már említettük a természetes alapanyagot és azt, hogy az időjárás viszontagságainak is ellenállnak a kőpárkányok. Ebből kifolyólag nem fordul elő velük az az idegtépő eset, hogy megváltozik a formájuk és színük, púposodni, vetemedni kezdenek.

Ennek köszönhetően szinte időtlen időkig, több generációt kiszolgálva a ház megbízható díszei, elemei lehetnek.

És ha már itt tartunk, ejtsünk egy kis szót az esztétikumról is!

5. Szépség

A kőpárkányok a hasznosságuk mellett kiemelkednek gyönyörű megjelenésükkel. Csak nézzen meg egy római travertin mészkőt, Yellow Rock gránitot vagy a már említett carrarai márványt!

Letisztult, különleges megjelenésük az első pillanattól kezdve megragadják a szemet.  

6.   A kőpárkányok ragyogtatása

A kőpárkányok tisztítása pofonegyszerű művelet. Az évi egyszeri impregnálás a gránitnál bőven elegendő.

Márvány és a mészkő párkányok tisztításánál is hatalmas szolgálatot tehetnek az impregnáló szerek. De nem szabad karbantartani őket savas takarítószerekkel (pl. Hypo, Domestos), hanem az egyszerű, sima, tiszta víz használata javasolt. És ha szeretnénk megakadályozni a foltosodást, akkor a rákerülő zsiradékot, vörösbort, kávét vagy egyéb más anyagot azonnal el kell távolítani a kőpárkányokról.

Kültéri ablakpárkányok
A kőpárkányok időtálló és gyönörű termékek.

A kőpárkány, amely meghálálja a bizalmat

A természetes kő tehát olyan tulajdonságokat, előnyöket foglal magában, amelyekkel élve egy életre megoldhatjuk a párkánykérdést:

A kőpárkány tehát:

·       ellenáll az időjárás viszontagságainak

·       remek hőszigetelő

·       a természetes alapanyag miatt megbízható

·       időtálló

·       lenyűgöző megjelenésű

·       könnyedén tisztítható

A kőpárkányos ragaszkodás

Nap mint nap megtapasztalva a párkányok minőségét, az ügyfelek visszajelzéseit, egyértelműen kijelenthetjük, hogy a kőpárkánynak nemcsak múltja és jelene, hanem jövője is van.

Hiszünk a gránit, márvány, mészkő erejében és az ügyfeleinkkel, viszonteladóinkkal tiszta, őszinte együttműködésre törekszünk.

Akár 6 órán belül is át lehet venni a kőpárkányokat a sároki telephelyünkön. Kőfaragó üzemünkben pedig egyedi kéréseket is teljesítünk, hiszen méretre vágjuk a kőpárkányokat, megmunkáljuk, majd a kiszállításban is lehet ránk számítani.

Önnek milyen tapasztalatai vannak a kőpárkányokról?

További segítségre van szüksége?

Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

További bejegyzéseink

Júliusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Padan Dark gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.