Modern gépekkel dolgozunk.

Ezért utazunk Veronába

A legjobb és a legnagyobb szeretnék lenni. Ez ifj. Walter József célkitűzése, amivel a cég minden munkatársa igyekszik azonosulni. Mert ahhoz, hogy a legjobbak és legnagyobbak közé tartozzunk a „köves piacon”, szükség van a folyamatos fejlődésre, képzésekre és a tiszta célra, ami mozgat minket. ifj. Walter József írása a külföldi tapasztalatokról, a modernizáció erejéről, a belső mozgatórugókról szól.

A legjobb és a legnagyobb akartam lenni. Ezt a mondatot először 16 éves koromban mondtam ki magamnak először. Megszerettem a kőfaragást és tudtam, hogy sokra vagyok hivatott. De azzal is tisztában voltam, hogy ezért rengeteget kell tennem.

Ahhoz, hogy tudjam, hova szeretnék eljutni, olyan emberekkel kell találkoznom, akik tényezőnek számítanak a szakmán belül, illetve olyan eseményekre kell eljutnom, ahol fontos dolgok történnek és ahonnan meríthetek további inspirációt.

A fejlődés alapkövei

Amikor tagjai lettünk az Ipartestületnek, akkor több magyar vállalkozóval is sikerült megismerkedni. Az is sokat jelentett, hogy több kőfaragó mestert látogattam meg. Néztem, milyen mesterműveket hoznak létre, hogyan dolgoznak.

Ezek a tapasztalatok is arra ösztönöztek, hogy elérjem a legmagasabb szintet.

A világkiállítások varázslata

Verona volt az első világkiállítás, amin részt vettem. Sikerült eljutni egy nagy kőkereskedőhöz, Antolinihez. Emlékszem, hogy egy magánhelikopterrel vittek minket, külön leszállója volt Antolininek.

Amit láttam nála és a vásáron, az örökre belém ivódott. Ott tapasztaltam meg igazán, hogy hová lehet fejlődni, mivé lehet válni. Hogy nincs lehetetlen.

Ötleteket, inspirációt kaptam. Egy bőröndnyi prospektussal tértem haza. Ráadásul korszerű gépeket is láttam a világkiállításon, aminek köszönhetően 2000-ben megvettük az első kintről behozott gépünket.

Itt éreztem igazán, hogy mekkora lépést teszünk előre.

Kőpárkányok készítése munkagéppel

Értékes tapasztalatok, amelyek inspiráltak

2-3 napig biztosan kint tartózkodtunk ezen az expón. Megfigyeltem a legapróbb részleteket is. Ugyan nem beszéltem a nyelvet, a látvány önmagáért beszélt.

Láttuk a legújabb sírkőfaragási megoldásokat, kereszteket, ornamentikákat. Akkor már tudtam, hogy mi is követjük a trendeket és itthon is megvalósítjuk, amit kint láttunk.

Nyelvi akadályokkal sohasem küzdöttünk. Tolmács vagy közvetítő segített bennünket, és egyébként is mindig sikerült a kommunikációs kihívásokat megoldani.

Olimpiai bajnok akarok lenni

Igen, még mindig a kövekről van szó. Természetesen nem a klasszikus nyári vagy téli olimpiai címről írok, hanem magáról a szemléletről. Ugyanis a legtöbben az olimpiai bajnokot akarják legyőzni. Én más nézőpontból közelítem meg ezt a témát.

Szeretnék a saját szakmámon, hivatásomon belül a legjobb lenni. Ehhez azonban követnem kell a változásokat, élen járni a fejlődésben és tanulni azoktól, akik a legmagasabb szintet képviselik.

Pl. a temetkezésnél sem volt már elég, hogy kocka sírköveket hozunk létre, hanem az ívesebb, kreatívabb vonal irányába akartunk továbblépni.

Amit a magyar szakma is átvehetne

Láttam olyan pozitív példákat, amit akár itthon is meg lehetne valósítani. Németországban pl. a kövesek szakosodnak. Van, aki csak vág, csiszol vagy vés.

Itthon tapasztalni némileg a konkurenciából adódó feszültségeket, a nem mindig őszinte hangnemet. Ha nagyobb lenne az összefogás, együttműködés a szakmán belül, sokkal messzebbre juthatnánk. Együtt.

Az olaszok vérmérsékletükből fakadóan pedig nagy hanggal, szívesen fogadnak mindig minket, persze az is igaz, hogy ők partnereink, nem pedig konkurenciái vagyunk egymásnak.

Amitől hibátlan a kőpárkány – A korszerű gépek ereje

Voltak olyan idők, amikor kézi megoldással dolgoztunk. Pl. rendelkeztünk egy márványvágó géppel, amit kézzel kellett tekerni, bicikliláncon ment a motor, azt húztuk kézi erővel.

Ezzel a géppel nem lehetett egyenletes munkát végezni, derékszögben sem tudott vágni.

Ezért volt szükség a modern, precíziós gépre, amivel aztán hibátlan munkát végzünk. Ezek a szerkezetek 6-8 ember munkáját váltják ki.

Elég például a betűvésésre gondolni a sírköveken. Elég szépen tudtam vésni, a legjobb napokon akár 200 betűt is létrehoztam. Nos, a mostani gépeink egy délelőtt alatt kivésnek 300 betűt, ráadásul gyönyörű minőségben.

Tehát mennyiség és minőség tekintetében is meg tudunk felelni az egyre nagyobb igényeknek. Ráadásul kedvezőbb áron tudjuk elkészíteni a kőpárkányokat, hiszen a fajlagos költség is kevesebb.

Párkányos kőpárkány készítő üzem Sárokon

 Kőpárkányos célok

Természetesen továbbra is szeretnénk tartani a színvonalat és a folyamatos fejlődés érdekében a jövőben is járni fogunk világkiállításokra (Legutóbb Veronában jártunk). Megragadunk minden alkalmat az önképzésre.

Tudjuk, hogy ez a tudás sokszorosan megtérül, hiszen a megrendelőink első osztályú (gránitból, márványból, mészkőből készült) kőpárkányokat és korrekt, emberséges hozzáállást kapnak tőlünk.

Ha Ön is szeretné megtapasztalni a kőpárkányaink felbecsülhetetlen előnyeit, akkor keressen minket bátran és a kívánt méretben, mennyiségben és minőségben készítjük el ablakpárkányát!

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Júniusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Yellow Rock gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

0
Kosár
  • No products in the cart.