Kőpárkány vágás közben

Így készül el a tökéletes párkány

A párkány lényeges funkciót tölt be a lakásunkban, házunkban. Lehet, hogy elsőre furának hat, de ugyanakkora szükség van rá, mint egy ajtóra vagy ablakra.

A párkányok nemcsak esztétikai szereppel rendelkeznek, igaz, némelyik megjelenése magával ragadó, sőt, színben és stílusban is változatos. A szépség mellett ugyanis ott vannak azok a hasznossági szempontok, amelyek miatt akár élethosszig is betölthetik elképesztően praktikus szerepüket.

Mik ez a szerepek?

Például, hogy elvezetik a vizet, megvédik a függőleges falazatot a csapadék káros hatásaitól, megtartják a formájukat, könnyen tisztíthatók.

Na de ezekkel az előnyökkel csak bizonyos párkányfajták rendelkeznek.

Például a kőpárkányok.

Most egy olyan fázist mutatunk be Önnek, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a kőpárkány megszülessen. És olyan tulajdonságok birtokában legyen, ami egyszerre széppé és hasznossá avatja.

Igazi kincsek nyomában – Ahol a kőpárkány sztorija elkezdődik

Olaszország, Törökország, Németország, Kína, India, Afrika…És még sorolhatnánk. Ezek azok az országok, ahol a természetes kövek megtalálhatóak, ahonnan nagy kőtáblák formájában (három méterszer száznyolcvan centiméteres „kődarabok”) Európába kerülnek.

Az európai gyűjtőhely Olaszország, azon belül is pl. Verona, ahol a rutinos kőkereskedők határozzák meg, hova kerülnek az anyagok.

Pl. Magyarországra.

Ha már kis hazánk is szóba került, akkor érdemes megvizsgálni, hogy juthatnak el hozzánk még ezek a robosztus kőtáblák. Indiából és Kínából szállító konténerekben érkeznek a szlovéniai Koperbe, ahonnan aztán hajóval „jönnek” Magyarországra.

Vagy ott vannak a német (Jura) és a török kövek, amelyeket közvetlenül a bányából érkeznek meg hazánkba.

Túlzás nélkül állítható, hogy kincsekről van szó, ami Földünk sajátja. Nem mű, futószalagon gyártott tárgy, hanem eredeti, egyedi anyag.

Következzen a kőpárkányos hogyan tovább! 

Párkányos Kőpárkány Webáruház telephelye
A sároki telephely

A kőpárkányos ünnep egyik szakasza – A méretre vágás

Vannak az életünkben különleges pillanatok, legyen az születés, házasság vagy éppen egy jeles évforduló megünneplése.

Egy párkányos szakember életében is egyedülálló pillanat az, amikor a szakértelme által elkészül a megfelelő méretű kőpárkány.

A hangsúly ezúttal a méreten van.

Ugyanis az említett nagy kőtáblákat a megérkezésüket követően a megrendelő által kívánt méretre vágják.

Mert nemcsak sztenderd méretek vágására van lehetőség, hanem a gyártásterv, megrendelés alapján bármilyen méret kivágására sor kerülhet.

Ennek a lehetőségnek a hatékony eszköze a CNC vágógép, ami beprogramozása után már teszi is a dolgát: a hőn áhított méretre vágja a követ.

Amikor a kőpárkány megszületik

Kész a kért a méret, majd új gépre kerül az anyag. Méghozzá az élcsiszoló, élmegmunkáló szerkezetre.

Ennek a gépnek van egy különleges funkciója.

A csiszolás mellett vízorrt is vág.

Mi az a vízorr?

A vízorr egy olyan alámetszés, egy vízcsöppentő horony, amelyet a párkányok, könyöklők alján alakítanak ki. Egyszerű és praktikus a szerepe: Elvezeti a vizet.

A vízorr így megakadályozza azt, hogy a víz ráfolyjon a függőleges falazatra.

És a kőpárkány elkészülte után máris jöhet a következő lépés.

Amikor a kőpárkány útra kel

Az egyedi méretre vágott, megmunkált kőpárkányok szállítóállványra kerülnek, amelyeket természetesen becsomagolnak és a pontos címre szállítanak.

Kőpárkányos értékek

Az, hogy természetes kövekről van szó, már önmagában rangot és minőséget ad.

Ehhez jönnek hozzá azok a tulajdonságok, amelyek a párkányfajták egyeduralkodójává teszik a kőpárkányt:

–       Tartósság: Hiába éri víz, pára, jeges eső, hó, erős napsugárzás a kőpárkányokat, meg sem kottyan nekik. Megtartják a formájukat, nem vetemednek, nem púposodnak. Ugyanolyan színben tündökölnek tovább.

–       Ragyogás: Persze ahhoz, hogy megtartsák a színüket, a minőségüket, szükség van megfelelő karbantartásra. Az évi egyszeri impregnálás alapszükséglet a gránit, mészkő és a márvány párkányoknál.

–       Védelem: A kőpárkány eredményesen védi meg a függőleges falazatot a csapadék káros hatásaitól.

–       Szépség: A kőpárkányok egyedülálló és változatos színben pompáznak. És ha valaki odafigyel az ápolásukra, a természetes anyagból készült párkányok meghálálják a törődést és több generáción keresztül szolgálják tulajdonosukat.

A minőségi párkány alapanyaga a kő
Természetes kövek

Kőpárkányos szívügy

Nem tagadjuk, a kőpárkányok különleges helyet foglalnak el a szívünkben. Mondhatni a kőpárkány a szívügyünk.

És természetesen örömmel vesszük a vásárlók visszajelzéseit, hiszen az hajt minket folyamatosan előre, hogy az ügyfeleink, viszonteladóink is megtapasztalják a kőpárkányok szépségét és hasznosságát.

Örülünk, hogy nem vagyunk szűk keretek közé szorítva, hiszen nemcsak 90-szer 20-as, 120-szor 25-ös, szabott méret létrehozására vagyunk képesek, hanem egyedi méretben is megalkotjuk a minőségi kőpárkányt.

Hiszünk a csapatmunkában, az összehangoltságban és a kőpárkányok erejében, kétségtelen előnyeiben.

Ön mit gondol a kőpárkányokról?

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Áprilisi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Brown Star gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

Nekünk fontos a véleménye!

Töltse ki a kérdőívünket, válaszaiért cserébe kuponkódot kap, amit ajándék egyedi törlőkendőre használhat fel.

0
Kosár
  • A kosara jelenleg üres.