Párkányos

Morzsákból kenyeret: Így szökkent szárba a Párkányos történet

A Párkányos története nem lenne teljes olyan mérföldkövek nélkül, amelyek meghatározzák jelenlegi működésünket, fejlődésünket. Egy olyan „életmese” íródik, amelybe most szeretnék bepillantást engedni. Tartson velünk Ön is!

Ön szokott számadást készíteni?

Visszatekinteni az életére?

Hogy honnan hová jutott?

Mi most megállunk egy pillanatra, lekapcsoljuk a CNC-gépeinket, lerakjuk a kőfaragó kalapácsot és visszatekintünk az elmúlt hosszú évtizedekre.

Van mire emlékeznünk.

Következzen tehát az „életmesénk”!

Egyszer volt, hol nem volt…

1971-ben kezdte el kőfaragó vállalkozását a Mohács melletti Sárok nevű kis településen idősebb Walter József.

Szerény körülmények között, a hátsó udvarban dolgozott sírkövesként. Lassan építette fel a vállalkozást, 4 db deszkával és egy kidobott fürdetőkáddal kezdte, amiben a műkövet keverte.

Kisfiát igyekezett megóvni a nagyobb kődaraboktól, mégis ifjabb Walter József is erre az útra lépett.

A 80-as években már megépült az első műhely. Ugyan voltak nagyobb nevű kőfaragók Mohácson és Siklóson is, mégis Walterék kitűntek megbízható és precíz munkájukkal. Mivel Sárok határfalu, ezért olyan is előfordult, hogy egy ügyfelet a kiskatonák kísértek el a műhelyhez, majd a rendelés leadása után visszakísérték a megrendelőket.

Hamar (jó) híre ment Walteréknek, idősebb Walter Józsefet már csak úgy emlegették, hogy a sároki sírköves. Sőt, munkatársakat is fel tudtak venni.

Nem esik messze az alma a fájától?

A kis Józsi ugyan mérnöki pályára készült, mégis a kőfaragó mesterség ragadta magával igazán. Egy pécsi kőfaragótól tanulta meg a szakma csínját-bínját. Megszerette a hivatását, olyannyira, hogy hétvégén is lelkesen dolgozott.

1991-ben a leszerelés után ő is a családi vállalkozásban folytatta. Elvette élete szerelmét és a következő 15 évben napi 18-20 órát is dolgozott hatalmas erőbedobással, elhivatottsággal.

Ugyan a hétvége a családé volt, de akkor is a temetőben tevékenykedett feleségével, aki a betűket festette, a köveket tisztogatta.

A céges fordulópont

Ifjabb Walter József hivatalosan is édesapja társa lett 50%-ban és megalakult a Walter Bt.

Az építőipar felé fordultak, és megszülettek kőből az első konyhapultok, ablakpárkányok, kandallók, egyre több megrendelés futott be hozzájuk.

Minden pénzüket visszaforgatták, hogy jobb gépeket, szerszámokat, eszközöket vásárolhassanak.

Az első telephely

1999-ben megépült az első telephely 550 négyzetméteren egy volt volt TSZ-istállóból. Rá egy évre pedig egy modern CNC-vezérlésű márványvágó gépet vettek, teherautókkal bővültek és szépen gyarapodott a munkatársak száma is.

Mivel korábban idősebb Walter József súlyos beteg lett, ezért ifjabb Walter József átvette a vállalkozás vezetését és megvásárolta édesapja tulajdonrészét.

Utóbbi mindössze 25 éves volt ekkor. Ugyan kezdetben nehezen fogadták el a kollégák és a megrendelők, mégis a belefektetett munka és a hivatása iránti szenvedély igazolta rátermettségét.

A Párkányos telephelye
A sároki telephelyünk

A Nemzeti Színházas lehetőség

2002-ben nagy lehetőséget kapott a Walter Bt.

Igent mondtak a Nemzeti Színház 1500 méternyi lépcsőkorlát elemének kivitelezésére, noha csupán 20 napjuk volt rá.

Megcsinálták.

A nagy lehetőség pedig újabb lehetőségeket hozott.

Budapesti, nagyvárosi projektek következtek és ezzel együtt a megbecsülésük, a jó hírük is nőtt.

Morzsákból nagy kenyér

2005 után egyre kiszámíthatatlanabbá vált az építőipar. Volt, aki fizetett a megrendelésekért, volt, aki nem.

Ifjabb Walter József hozott egy meghatározó döntést: megváltoztatja a céget és az életét.

Személyiség és vállalkozásfejlesztésbe kezdett, belemélyedt a marketing rejtelmeibe. Nem akart már nagy munkákért küzdeni, inkább morzsákból akart nagy kenyeret gyúrni.

Kisebb munkákat vállalt és fővállalkozókkal dolgozott együtt. A mai napig is ez a szemlélet vezeti.

Ahol mégis nagyot léptek

Mivel ifjabb Walter József azt tapasztalta, hogy milyen sokat jelentene, hogy a hozzátartozók a sírkőfaragástól a temetkezés lebonyolításáig mindent egy helyen el tudnának intézni, ezért létrehozták a Kő és Kegyeleti Centrumot Mohácson.

Ez a küldetésük a mai napig: „Segíteni az embereknek a nehéz időkben”.

Hat irodával, két bemutatóteremmel, korszerű gépekkel rendelkeznek és a maximumra törekednek.

Büszkék rá, hogy a vállalkozást a hosszú évtizedek során nem érintette a korrupció és a privatizáció szele, saját erővel és összefogással sikerült egy igazi piaci helyzetben felépíteni a céget.

Amikor az ötlet kipattan- Megszületik a Párkányos

2017-ben nem szerettek volna kimaradni az online kereskedelemből, ezért újabb üzletágban láttak meg nagy lehetőséget. Pontosabban ifjabb Walter József, akinek az ötletét megvalósítás követte és elkezdték az egyedi méretű párkányok gyártását extra gyors határidővel.

Három megyével kezdtek, aztán a szállítás országos méretűvé duzzadt, sőt most már ott tartanak, hogy a határon túlra is tervezik a Párkányos termékek eljuttatását. A Párkányos csapatát József fia, Martin irányítja, a nagyobbik lány, Evelyn pedig a nemzetközi kapcsolatok erősítésében segít.

Jelen és jövő

A cég fejlődését egy szervezetfejlesztő is segíti, ami a szervezettségnek, tudatosságnak ad felbecsülhetetlen pluszt.

Így már ifjabb Walter József éjszakái is nyugodtabbak lehetnek, hiszen nemcsak a jelen, hanem a jövő is ígéretesnek tűnik.

Így nyilatkozik erről József:

„Szeretném, hogy jól irányított vállalkozás legyünk, amiből majd kicsit hátrább tudok lépni. Nem szeretném, ha összeomlana, amit felépítettem, ha már nem leszek. Igaz, van három gyerekem, de nem szeretném rájuk kényszeríteni az álmomat. Azt kívánom, hogy találják meg a saját útjukat, hogy boldogok legyenek. Természetesen melyik vállalkozó szülő nem örülne annak, ha a gyerekei vinnék tovább a céget. Én is így vagyok ezzel.”

A Walter Kft. jelenleg 53 munkatárssal, közel egymilliárd forint forgalommal arra törekszik, hogy az „életmese” minél tovább íródjon és a kőpárkányos történet is további szép fejezetekben bővelkedjen.

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Májusi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Rosa Porino gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

Nekünk fontos a véleménye!

Töltse ki a kérdőívünket, válaszaiért cserébe kuponkódot kap, amit ajándék egyedi törlőkendőre használhat fel.

0
Kosár
  • No products in the cart.