Minőségi kő ablakpárkány alapanyagok

Hogy jutottunk el a műkövektől a kő ablakpárkány használatáig?

Hosszú út vezetett a minőségi kőpárkányokig cégünk számára. Jelentős sírkőfaragási és temetkezési tapasztalattal a hátunk mögött 2017-ben született meg az ötlet, hogy minőségi kő ablakpárkány létrehozásába fogunk. Hogyan jött az elképzelés és a műkő után miért pont a kőpárkányra esett a választásunk? Erről lesz most szó!

Hajdanán műkővel foglalkoztunk, amikor még a hagyományosabb kőfaragás jellemzett minket. Aztán eldöntöttük, hogy a legnagyobbak akarunk lenni. Olyan cég, amely megbízható minőséget nyújt és a vásárlók magas szintű kiszolgálását helyezi előtérbe.

Amikor 2017 tavaszán megfogalmazódott bennünk a kőpárkányokkal való komolyabb foglalkozás ötlete, akkor rögtön tudtuk, hogy melyek azok az alapanyagok, amelyekből minőségi ablakpárkányokat tudunk létrehozni.

A gránitból, márványból, mészkőből készült kőpárkányok pedig beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Na de ne szaladjunk ennyire előre!

Innentől át is adjuk a szót cégünk vezetőjének, Walter Józsefnek, akinek elképzelései valósággá váltak.

Mielőtt megfogan az ötlet

Mielőtt egy ominózus éjszakai agyalás alkalmával kipattant volna a fejemből a nagy kőpárkányos ötlet, testközelből tapasztaltam meg, hogy mekkora igény van az ablakpárkányokra.

És ez jóval 2017 előtt volt. Láttam, hogy mennyi ember cserél/épít be ablakot, sőt már a 2008-as válság idején is egyre több ablakos cég jelent meg. Nem is beszélve a mostani helyzetről, amikor gombamód szaporodnak az ablakosok.

Tehát nagy potenciált láttam az egészben.

Az ominózus tavaszi éjszaka, amikor megszületett a kő ablakpárkány ötlete

Az előzmények ismeretében és megvizsgálva a piaci igényeket, meg is született bennem az elhatározás: kőpárkányokkal fogunk foglalkozni.

Profi szakemberekkel, gépekkel, tudással felvértezve nem is volt kétely bennem, hogy ne tudnánk elindulni. Az sem tántorított el a céljaimtól, hogy sokan kinevettek.

Mondván minek ablakpárkányokkal foglalkozni, hiszen jobb esetben egy háznak csak egyszer van szüksége párkányokra. Igen, jobb esetben így van, azonban nézzük csak meg, mennyi ház van hazánkban!

Gondolkodjunk nagyban!

Már a kezdetektől fogva nagyban gondolkodtam. Először három megyében végeztük a párkányok kiszállítását, aztán ezt a számot felemeltük kilencre, most pedig már ott tartunk, hogy Magyarország összes megyéjébe viszünk kőpárkányt.

Hatalmas lehetőséget látok magunkban. Sokat olvastam olyan cégekről (pl. Amazon, Google stb.), akiknek a vezetői szép példát mutatnak, hogy igenis lehet terjeszkedni, el lehet juttatni minél több emberhez a magas minőségű termékeinket, a kő ablakpárkányokat.

Az a célunk, hogy minél többen megtapasztalhassák a gránitból, márványból, mészkőből készült párkányok előnyeit. Ennek érdekében korszerű gépekkel, a 21.századi kihívásoknak megfelelő tudással rendelkezünk. 

A folyamatos fejlődés érdekében pedig akár külföldre is kimegyünk tanulni, a legújabb trendekkel megismerkedni. 

Gondolatból cselekedet

Amikor a már említett éjszakán elárasztottak a gondolatok, már szinte a teljes üzleti koncepció összeállt a fejemben. Egyáltalán nem járt a fejemben az, hogy nem fog sikerülni.

Csak mentem előre, bíztam az isteni gondviselésben és a tiszta szándékban. Hittem benne (és a mai napig hiszek), hogy mivel önző érdekektől mentes, az embereket szolgáló minőségi segítségnyújtás vezérel minket, ezért egyre nagyobb célokat tudunk elérni.

Bevásároltunk hát természetes kő alapanyagokból és mivel úgy reklámozzuk magunkat, hogy akár 6 órán belül is át lehet venni a kőpárkányokat a sároki telephelyünkön, ezért minden és mindenki készen állt az indulásra.

Miért vállaljuk a 6 órán belüli elkészülést?

Pontosan láttam (és látom), hogy főként az új építésű házaknál a kőműves mennyire sürgeti a párkányok beépítését.

A szomorú tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a párkányhoz nem időben jutnak hozzá az emberek, ráadásul a hazai építőipar egyik sajátossága, hogy a megbeszélt határidőn túl sikerül csak valamivel elkészülni.

A határidő mellett van egy lényeges pont, amit a legcsillogóbb marketing szöveg sem tud elérni.

Miért hiszünk annyira a természetes anyagban?

Sok blogcikkben megfogalmaztuk már a természetes anyag (gránit, márvány, mészkő) hihetetlen előnyeit. A sírkőfaragásnál és a temetkezési feladatoknál is egyértelműen látszik, hogy pl. egy gránit obeliszk vagy márvány sírkő mennyire időtálló anyag.

Szépen megtartja a formáját (nem vetemedik), a megfelelő ápolásnak (pl. impregnálás) köszönhetően még inkább megőrzi eredeti megjelenését a kő ablakpárkány. Sőt, az időjárási kellemetlenségeknek (eső, jég, erős napsugárzás stb.) is ellenáll.

Ezért is kézenfekvő volt számomra, hogy a kőpárkány kint, a könyöklő pedig bent mekkora szolgálatot tehet a háztulajdonosoknak. Hiszen bármelyik természetes anyaggal egy életre megoldhatják a párkányokkal kapcsolatos problémájukat. A kő ablakpárkány remekül elvezeti a vizet a falazattól, felesleges attól tartani, hogy a falazat hosszabb távon tönkremegy. 

Ráadásul gyönyörű a megjelenésük, egyedi színek, minták közül lehet választani. Vagyis nemcsak praktikusak, hanem különleges szépségük miatt feldobják az otthonunkat.

Kő ablakpárkány készítéshez használt kőtáblák
Minőségi alapanyagok

Szigetelési kérdés – Amire sokan nem gondolnak

A kő ablakpárkány helyes beépítésével pedig olyan hatalmas problémát előzhetünk meg, mint a pl. a hőhíd kialakulása.

Mi az a hőhíd?

Amikor a kinti hideg vagy meleg a falak bizonyos pontjain érintkezik a belső levegő hőmérsékletével. Ekkor nagymértékű hőcserélés, párakicsapódás, tehát nedvesedés jelenik meg.

A hiányos szigetelés miatt az apró réseken ráadásul ki-bejár a levegő. A fűtésszámla pedig felfelé kúszik.

A kő ablakpárkány megfelelő beépítésével nagyszerűen megakadályozható ez a kellemetlen jelenség. A kőpárkány stabilitása miatt esély sincs arra, hogy megváltozzon a párkány formája, ezáltal a szigetelésben sem jelenik meg kár.

Többek között a fenti előnyök miatt bízunk mi annyira a kő ablakpárkányokban. Hiszen nem silány minőséget kínálunk, hanem olyan természetes „kincseket”, amelyek életre szólóak és például a rezsicsökkentésben is komoly szerepet tölthetnek be.

A negatív hangokról

A hosszú évek során rengeteg negatív kritikát kaptam. Például minek foglalkozunk kőpárkányokkal, a párkányban nincsen jövő, úgy is be fog dőlni a párkányüzlet stb.

Valahogy ezek lepörögnek rólam, sőt inkább energiával töltenek fel, hogy igenis meg tudom csinálni. Ezért rendeltem minőségi alapanyagokat nagy mennyiségben már a kezdet kezdetén, mert mélyen hittem benne, hogy lesz igény a kőpárkányokra.

Amikor azt hallom, hogy lehetetlen, akkor kezdek gázt adni. Már az óvodában kiirtották belőlem a kishitűséget.

Mit mondok a nem tudom megcsinálni kijelentésre?

Egyszerű a válaszom:

Vagy nem akarod vagy nem fordítasz rá elég időt.

A Walter Bt. munkatársai is jól ismerik ezt a szemléletet. Pontosan tudják, hogy mindenre meg tudjuk találni a megoldást.

Pl. amikor nem sikerült megállapodni egyetlen futárszolgálattal sem, amely a kő ablakpárkányainkat házhoz szállította volna, akkor sem estünk kétségbe. Vettünk saját szállítókocsikat, amivel a megrendelt párkányokat a megadott címre szállítjuk a megbeszélt határidőre.

Lépésről lépésre a kő ablakpárkány útján

A cikkben tehát igyekeztünk megmutatni, hogyan jutottunk el a minőségi kőpárkányok létrehozásáig, milyen szemlélet vezérel bennünket és miért tartjuk a kő ablakpárkányokat a legjobbnak a piacon.

Ön mit gondol a kőpárkányokról?

Walter József - Párkányos Kőpárkány Webáruház

További segítségre van szüksége?
Hívjon minket a +36 30 277 8210 telefonszámon vagy írjon az info@parkanyos.hu e-mail címre!

Megosztom az oldalt

Áprilisi akció!

Válassza prémium minőségű, természetes szépségű Brown Star gránit párkányainkat és 5% árengedménnyel kedveskedünk Önnek!

Nekünk fontos a véleménye!

Töltse ki a kérdőívünket, válaszaiért cserébe kuponkódot kap, amit ajándék egyedi törlőkendőre használhat fel.

0
Kosár
  • A kosara jelenleg üres.